Διαψεύδεται η δήλωση Αλ Μαλίκι ότι ο προέδρος Μπους «είναι πιο αδύναμος από ποτέ»

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 13:45
A- A A+

Η ιρακινή κυβέρνηση διέψευσε σήμερα τη δήλωση την οποία απέδωσε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera στον πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μάλικι ότι «ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους είναι πιο αδύναμος από ποτέ».

«Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλέσθηκαν την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σύμφωνα με την οποία ο αλ-Μάλικι επέκρινε την αμερικανική κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτή έχει αποδυναμωθεί μετά την εκλογική ήττα των Ρεπουμπλικάνων», δήλωσε ο Αλί αλ-Ντάμπαγκ, εκπρόσωπος του ιρακινού πρωθυπουργού.

«Οι δηλώσεις αυτές είναι ψευδείς και οφείλονται στην ερμηνεία και το σχόλιο από την πλευρά του δημοσιογράφου, τα οποία είναι αντίθετα με τις δηλώσεις τις οποίες πραγματικά έκανε ο αλ-Μάλικι», παρατήρησε ο εκπρόσωπος.

«Στις δηλώσεις του αλ-Μάλικι, οι οποίες έγιναν παρουσία και άλλων δημοσιογράφων, ο Τζορτζ Μπους περιγράφεται ως ισχυρός άνδρας», υποστήριξε ο Ντάμπαγκ.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του: «Καταλαβαίνω ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες μετά την εκλογική ήττα πριν από δύο μήνες στο Κογκρέσσο. Ουδέποτε αισθάνθηκα την αδυναμία του Τζορτζ Μπους όπως σήμερα». «Έχω την εντύπωση ότι αυτοί στην Ουάσινγκτον είναι που πλησιάζουν στο τέλος τους και όχι εμείς εδώ στη Βαγδάτη», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή