Κορωνοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 12:46
UPD:12:59
SOOC/George Vitsaras / SOOC
A- A A+

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα «τρέχει» η μετάλλαξη Όμικρον και στη χώρα μας, που «φλερτάρει» σήμερα με ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με βάση στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, έως το πρωί είχαν καταγραφεί πάνω από 26.000 κρούσματα, οπότε με αυτά τα δεδομένα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 30.000 κρούσματα, ξεπερνώντας και το χθεσινό ρεκόρ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ κρουσμάτων με 28.828 μολύνσεις.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως «περιμένουμε μεγάλη άνοδο» των κρουσμάτων «και αρκετά γρήγορα και την κορύφωση», προσθέτοντας πως η Αττική πρωτίστως και η Κρήτη είναι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Ανέφερε ακόμη πως η μεταδοτικότητά του είναι πολύ μεγάλη και ο δείκτης θετικότητας πολύ υψηλός.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε στον Ant1 πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της νέας μετάλλαξης είναι ταχύτατη κι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των κρουσμάτων, είπε ότι είναι ιλιγγιώδη και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να φτάσουν ακόμη και τις 100.000 τη μέρα, προσθέτοντας όμως πως το θετικό είναι ότι δεν επιβαρύνουν το ΕΣΥ αναλογικά με τον αριθμό τους.

Για τετραπλασιασμό ακόμα και πενταπλασιασμό των κρουσμάτων έως τις 23 Ιανουαρίου, μίλησε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ωστόσο πρόσθεσε ότι μετά από αυτό θα παρατηρηθεί αποκλιμάκωση. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή