Οι κορυφαίοι προπονητές αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 09:58
UPD:10:00
REUTERS/SCOTT HEPPELL
A- A A+

Του Νίκου Αθανασίου 

Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό περιοδικό «FourFourTwo» δημοσίευσε την λίστα με τους κορυφαίους προπονητές αυτή την εποχή στο άθλημα. Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι υπολόγισαν μία σειρά από παραμέτρους για να δημιουργήσουν την συγκεκριμένη λίστα., χωρίς να υπολογίζουν μόνο τους τίτλους που κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια. Πήραν σοβαρά υπόψιν την επίδραση που έχουν στο άθλημα και την χρηματιστηριακή της αξία εκτός από τις επιτυχίες. Συνολικά συμπεριέλαβαν 50 προπονητές, ωστόσο, έχει αξία να αναφερθούμε στη πρώτη δεκάδα, στο top 10.

Στη κορυφή της σχετικής λίστας συναντάμε τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Τον Ισπανό προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι. «Παραμένει το νούμερο1, καθώς ακόμη βρίσκει τρόπους και δρόμους για να βάζει τους άλλους προπονητές της ελίτ στην διαδικασία να βρίσκουν νέες μεθόδους παιχνιδιού. Είναι ακόμη καινοτόμος» σχολιάζει το περιοδικό. Κατά γενική ομολογία, δεν υπάρχει σπουδαίος ευρωπαϊκός σύλλογος που δεν θα ήθελε να έχει στον πάγκο, τον Πεπ. 

POOL VIA REUTERS/NICK POTTS

Στη δεύτερη θέση; Ο Γερμανός της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ που φυσικά εξαργυρώνει την κατάκτηση του Champions League με τους «μπλε» και την πορεία στον πάγκο της Παρί και της Ντόρντμουντ τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη ένας Γερμανός στη τρίτη θέση. Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο άνθρωπος που άλλαξε την σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ, κατέκτησε πρωτάθλημα και Champions League με τους «κόκκινους» και φυσικά παρουσίασε στο υψηλότερο επίπεδο το gegenpress, το στιλ ποδοσφαίρου με πολύ μεγάλη ένταση, πίεση ψηλά και άμεσες επιθέσεις.

Στη τέταρτη θέση ο Αντόνιο Κόντε της Τότεναμ, στη πέμπτη ο Χανς Φλικ της Εθνικής Γερμανίας και έκτος ο Ρομπέρτο Μαντσίνι που κατέκτησε το Euro2020 με την Ιταλία. Την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν οι: Ντιέγκο Σιμεόνε της Ατλέτικο, Γιούλιαν Νάγκελσμαν της Μπάγερν Μονάχου, Γκάρεθ Σάουθγκέιτ της Αγγλίας και Μαουρίσιο Ποσετίνο της Παρί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις