Υπό έρευνα η Μπάγερν Μονάχου για κακοπληρωμένους υπάλληλους

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 17:25
UPD:17:27
REUTERS/MICHAEL DALDER
A- A A+

Πιθανό οικονομικό σκάνδαλο στην Μπάγερν Μονάχου; Θα δείξουν οι προσεχείς ημέρες...

Όπως αναφέρθηκε από έρευνα του Sport Inside, ανώτατα στελέχη της πρωταθλήτριας Γερμανίας κατηγορούνται για «παρακράτηση και υπεξαίρεση μισθών» και για «λανθασμένη τήρηση ωριαίων αρχείων και μη χορήγηση του κατώτατου μισθού» σε βάρος εργαζομένων της Bayern Campus, του τμήματος Νέων του συλλόγου.

Οι καταγγελίες αφορούν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Όλιβερ Καν, του Διευθύνοντος Συμβούλου του αθλητικού τμήματος Χασάν Σαλιχάμιτζιτς και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιάν-Κρίστιαν Ντρέσεν.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε θεωρείται επίσης ύποπτος ότι γνώριζε παράνομες πρακτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πληρωμή εργαζομένων σε μετρητά, για παράκαμψη της φορολογίας.

Ο σύλλογος κατηγορείται επίσης για λανθασμένες αναφορές Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως αναφέρει η βαυαρική Football Works, η έρευνα ξεκίνησε υπό το φως των παρατυπιών σε άλλα τμήματα υποδομής ομάδων της Μπουντεσλίγκα.

Αφού οι γερμανικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα και κατάσχεσαν πολλά έγγραφα στα γραφεία της Άουγκσμπουργκ, στόχος έγινε η Μπάγερν. Ήδη έχουν ανακριθεί πολλοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων νυν και πρώην προπονητές.

Το Sport Inside ισχυρίζεται ότι ορισμένοι δήλωσαν πως για πολλά χρόνια εργάζονταν έως και τέσσερις φορές περισσότερο από τις επιτρεπόμενες 10 ώρες την εβδομάδα, ωστόσο τους καταβλήθηκε η «βάση» των 450 ευρώ που προβλέπονταν για τις 10 ώρες απασχόλησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις