Πάτρα: Εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 16:04
UPD:16:05
Ελληνική Αστυνομία
A- A A+

Στα χέρια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών έπεσε μία αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απάτη.

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε στην Πάτρα σε ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό, και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε 20.000 ευρώ και κοσμήματα, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Στη συνέχεια η συλληφθείσα μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης, όπου παρέλαβε από την παθούσα το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και κοσμήματα (δαχτυλίδι, μενταγιόν, σταυρό).

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν προχθές το απόγευμα τη δράστιδα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη συνέλαβαν.

Σε έρευνα στη συλληφθείσα και σε σταθμευμένο όχημά της έξω από το κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.850 ευρώ, 36 χρυσές λίρες Αγγλίας, πληθώρα κοσμημάτων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία της, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 4.680 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων, όπως βραχιόλια, μενταγιόν, ρολόγια, σκουλαρίκια, βέρες κ.α. Οι αστυνομικοί απέδωσαν σε μία από τις παθούσες μέρος των κοσμημάτων, καθώς τα αναγνώρισε.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας από 14 έως 26 Δεκεμβρίου διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία άλλες τέσσερις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών. Οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά από τις παθούσες το χρηματικό ποσό των 29.900 ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το όχημά της κατασχέθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή