Στροφή 180 μοιρών της βελγικής κυβέρνησης για κινηματογράφους και θέατρα

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 15:50
UPD:15:52
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Η βελγική κυβέρνηση πρόκειται να αλλάξει την απόφασή της την Τετάρτη, επιτρέποντας στους κινηματογράφους να ανοίξουν ξανά, αφού το δικαστήριο ανέστειλε το κλείσιμό τους που διατάχθηκε πριν από μια εβδομάδα για να προσπαθήσει να ανακόψει την αύξηση των λοιμώξεων από την παραλλαγή Όμικρον.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν κάλυπτε τους κινηματογράφους, αλλά η κυβέρνηση λέει ότι και αυτοί μπορούν να ξανανοίξουν γιατί λειτουργούν σαν θέατρα, με κοινό καθισμένο και υποχρεωμένο να φορά μάσκες και επιτρέπεται να μπει μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή πρόσφατη ανάρρωση.

Ο Ζωρζ Γκιλκινέ, υπουργός κινητικότητας, δήλωσε σε tweet ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να ανοίξουν και τα δύο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους υπουργούς και τους περιφερειακούς αρχηγούς αργότερα την Τετάρτη.

Άλλοι εσωτερικοί χώροι, όπως καζίνο και μπόουλινγκ, θα παραμείνουν κλειστοί.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλεξάντερ ντε Κρο και οι περιφερειακοί αρχηγοί αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κλείσουν κινηματογράφους και θέατρα και οι αθλητικοί αγώνες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, επιτρέποντας παράλληλα σε μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους εσωτερικούς αθλητικούς χώρους να συνεχίσουν όπως πριν.

Το Βέλγιο, όπου βρίσκονται τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η έδρα του ΝΑΤΟ, είχε δει τις λοιμώξεις να μειώνονται από την κορύφωση στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά τα κρούσματα Όμικρον αυξάνονται ραγδαία και πλέον αποτελούν πάνω από το ήμισυ όλων των κρουσμάτων COVID-19. Το Βέλγιο έχει καταγράψει 881 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή