O επιχειρηματίας Μαρσέλο κυνηγά μια ιστορική κορυφή

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 09:52
UPD:09:54
REUTERS/Kai Pfaffenbach
A- A A+

Το καλοκαίρι του 2022 ο κύκλος ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης θα ολοκληρωθεί. Ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός, Μαρσέλο, θα μείνει ελεύθερος μετά από δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στους «Μερένχες». Ο 33χρονος μπακ έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία στον σύλλογο, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται στο πλάνο ανανέωσης της ομάδας και θα πρέπει να βρει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του, αν δεν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Με δύο τρόπαια γίνεται ο κορυφαίος στην ιστορία της Ρεάλ

Μέχρι και σήμερα ο Μαρσέλο έχει κατακτήσει 22 τίτλους με την φανέλα της Ρεάλ και βρίσκεται στην δεύτερη θέση των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές, καθώς μετρά 533 και είναι πίσω μόνο από τον Καρίμ Μπενζεμά που έχει 582. Σε περίπτωση που η «βασίλισσα» κατακτήσει το Σούπερ Καπ στο Ριγιάντ, τότε εκείνος θα φτάσει τους 23 τίτλους και θα θέλει ακόμη έναν μέχρι το φινάλε της σεζόν για να φτάσει τους 24 και να γίνει ο κορυφαίος στην ιστορία του συλλόγου με 24! Η Ρεάλ είναι στο +8 από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα και κάνει πορεία πρωταθλητισμού, πέρασε εύκολα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και διεκδικεί και το Κύπελλο.

Δύο δικές του ομάδες και μια εταιρία που «έρχεται»

Μία λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα οδεύει προς την δύση της αλλά ο Μαρσέλο έχει ήδη σκεφτεί την επόμενη ημέρα. Έχει ήδη αγοράσει δύο ομάδες. Την Αζούριζ στη Βραζιλία και την Μάφρα στην Πορτογαλία ενώ το 2022 θα ιδρύσει την δική του εταιρία με την ονομασία «Δώδεκα».

Πως εξηγεί ο ίδιος το πλάνο του;

«Βλέπω τον "αθλητή" μου και τον "επιχειρηματία" μου ως δύο οντότητες που περπατούν και δυναμώνουν μαζί. Παραμένω συγκεντρωμένος στην καριέρα μου ως αθλητής και ταυτόχρονα έχω όλα τα εμπορικά μου ενδιαφέροντα ευθυγραμμισμένα με τη ''Δώδεκα". Ήταν πάντα ξεκάθαρο για μένα πώς θα ήθελα να επεκτείνω την επωνυμία μου και η απόκτηση συλλόγων ήταν μια επενδυτική ευκαιρία. 

Η πιο πρόσφατη απόκτησή μου ήταν η Μάφρα, από τη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας. Αντιπροσωπεύει την αρχή μας στην Ευρώπη. Η ιδέα είναι να υλοποιήσουμε μια δομή που μας επιτρέπει να κάνουμε ένα άλμα στην ευρωπαϊκή αγορά, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε έναν δεσμό με την Aζούριζ. Θα έχουμε την Aζούριζ να προπονεί παίκτες και τη Μάφρα ως βιτρίνα για αυτούς τους παίκτες στην Ευρώπη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις