Ν. Καπραβέλος: Πρέπει να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθεί ο εμβολιασμός

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 08:22
UPD:08:23
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και την εντατικοποίηση της εκστρατείας για την τρίτη δόση προτάσσει ο διευθυντής στη Β’ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος ως λύση στη διαχείριση της πανδημίας, που έχει πάρει απαισιόδοξη τροπή στη χώρα μας με «έκρηξη» κρουσμάτων που επισπεύδουν την εφαρμογή των μέτρων για τον έλεγχο του ιού.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι «παροδικά», καθώς «συγκαλύπτουν αυτή τη στιγμή». Όπως είπε, θα υπάρξει μια ανακοπή στην πανδημία αλλα θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με την επόμενη μετάλλαξη.

 Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμμισε την ανάγκη για περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεδομένης της πίεσης που ασκείται στο σύστημα υγείας, προσθέτοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι πώς θα μεταφραστεί αυτό το τσουνάμι (κρουσμάτων) σε νοσηρότητα. 

«H υποχρεωτικότα του εμβολιασμού θα μας σώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, επισημαίνοντας ότι η επέκταση θα μπορούσε να γίνει και ηλικιακά αλλά και σε κατηγορίες. «Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες», πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, άλλες χώρες δεν ανησυχούν γιατί έχουν δημιουργήσει ένα μαξιλάρι, ειδικά της τρίτης δόσης. 

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και την έλλειψη χώρου για την φροντίδα των ασθενών, είπε ότι δεν επιτρέπεται κάνενας εφησυχασμός και ο« επόμενος ασθενής στο Παπανικολάου θα διασωληνωθεί στο διάδρομο και ο επόμενος στο parking του νοσοκομείου».   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή