ΗΠΑ: Υποβάθμισαν το ποσοστό της Όμικρον

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 07:56
UPD:08:00
REUTERS/BRENDAN MCDERMID
A- A A+

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποβάθμισαν σημαντικά τις εκτιμήσεις τους για τη συνεισφορά της παραλλαγής Όμικρον στο τελευταίο κύμα Covid-19 της χώρας, γεγονός που υπογραμμίζει τις αβεβαιότητες σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσαν την Τρίτη ότι πιστεύουν ότι το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος ευθύνεται για λίγο περισσότερες από τις μισές μολύνσεις από τον Covid στη χώρα, και όχι για τα τρία τέταρτα, όπως εκτιμήθηκε πριν από μια εβδομάδα.

Το CDC την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι εκτιμάει πως η Όμικρον αντιπροσωπεύει το 73% των περιπτώσεων, από 13% την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία έδειξαν μια πιο σταδιακή αύξηση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από 7% σε 23% κι έπειτα σε 59%.

Η αλλαγή στις εκτιμήσεις του CDC ήρθε αφού ο οργανισμός έλαβε περισσότερες πληροφορίες από τις προηγούμενες εβδομάδες, δήλωσαν αξιωματούχοι. Αλλά τόνισαν επίσης τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας στην προσπάθεια να αποκτήσουν μια ακριβή εικόνα της πανδημίας στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα υγείας σε τοπικό και κρατικό επίπεδο.

«Υπήρξε ένα μεγάλο προγνωστικό διάστημα που δημοσιεύτηκε στο γράφημα της περασμένης εβδομάδας, εν μέρει λόγω της ταχύτητας με την οποία αυξανόταν η Όμικρον. Είχαμε περισσότερα δεδομένα από αυτό το χρονοδιάγραμμα και υπήρχε μειωμένο ποσοστό της Όμικρον», εξήγησε ένας εκπρόσωπος. Ο ίδιος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εξακολουθούμε να βλέπουμε μια σταθερή αύξηση στο ποσοστό της Όμικρον».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή