Αναβλήθηκε ο αγώνας Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σκέψεις για μείωση της καραντίνας

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 19:55
UPD:19:56
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Ο αυριανός (29/12) αγώνας του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ελληνική ομάδα, που δεν διέθετε τον μίνιμουμ αριθμό των 8 παικτών που απαιτούνταν, βάσει κανονισμού.

Ο πειραϊκός σύλλογος έχει μείνει με επτά διαθέσιμους αθλητές, αφού άλλοι τόσοι είναι δηλωμένοι στο πρωτόκολλο κορωνοϊού και τον Κουίνσι Έισι ασθενή.

Ο αγώνας μπορεί να επαναπρογραμματιστεί έως τρεις φορές, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την αναβολή χάνει τη συνάντηση στα χαρτιά με 0-20 πόντους.

Βάσει του πρωτοκόλλου της διοργάνωσης για την Covid-19, οι παίκτες που νοσούν πρέπει να συμπληρώσουν 14 ημέρες καραντίνας για να μπορέσουν να συμμετάσχουν ξανά σε αγώνα της διοργάνωσης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να αναβληθεί και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αφού οι νοσούντες δεν θα έχουν ολοκληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο, ενώ υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να βρεθούν θετικοί και παίκτες από εκείνους που τώρα είναι υγιείς. 

Πριν τη συνάντηση Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχαν αναβληθεί για τον ίδιο λόγο τα παιχνίδια Αρμάνι - Ζαλγκίρις, Αρμάνι Άλμπα Βερολίνου (λόγω κρουσμάτων στην Αρμάνι),  Ρεάλ - Φενέρμπαχτσε (με πρόβλημα η Ρεάλ) , λόγω των κρουσμάτων στους Μαδριλένους.

Επειδή τα κρούσματα (μέχρι στιγμής, σήμερα Τρίτη 28/12, έχουν ανακοινώσει θετικούς παίκτες και οι Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια) αυξάνονται), η Ευρωλίγκα εξετάζει το σενάριο να αλλάξει τον κανονισμό για τις ημέρες που θα πρέπει να μένει ένας «θετικός» αθλητής εκτός υποχρεώσεων της ομάδας του.

Έτσι, μελετάται κατά πόσο οι 14 ημέρες που ισχύουν αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να μειωθούν, πάντα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε μονοψήφιο αριθμό κατά το πρότυπο του NBA, που μείωσε τις ημέρες καραντίνας για τους εμβολιασμένους παίκτες από δέκα σε έξι ημέρες.

Στην Ελλάδα, σήμερα (28/12), ανακοινώθηκε ότι η καραντίνα για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Όμικρον μειώνεται από τις δέκα στις πέντε ημέρες, εφόσον οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας: 

«Ο αγώνας Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ για την 18η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague που ήταν αρχικώς προγραμματισμένος για την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο

Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή επειδή διάφορα μέλη της ομάδας διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνει τον ελάχιστο αριθμό των 8 παικτών που χρειάζονται βάσει κανονισμών για να αγωνιστεί.

Ακολουθώντας τους κανονισμούς για τον κορονοϊό που έχουν πάρει την έγκριση από την επιτροπή των μετόχων, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, αν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

Η EuroLeague Basketball θα συνεργαστεί και με τις δύο ομάδες δίνοντάς τους τις καλύτερες επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Οι εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στην πλατφόρμα της EuroLeague Basketball όταν επιβεβαιωθούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις