Ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα ο Φεράν Τόρες

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 16:18
UPD:16:19
Pool via REUTERS/SCOTT HEPPELL
A- A A+

Πλέον, είναι επίσημο: με ανακοίνωση που δημοσίευσε στο προφίλ της στο Twitter, η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε ότι ο Φεράν Τόρες αποχώρησε από το σύλλογο για την Μπαρτσελόνα.

Ο Ισπανός διεθνής επιθετικός βάζει έτσι τέλος στην περιπέτειά του στο Μάντσεστερ μετά από ενάμιση χρόνο, κατά τον οποίο πραγματοποίησε συνολικά 43 συμμετοχές και σημείωσε 16 γκολ.

Ακόμη και ο καταλανικός σύλλογος -και πάλι με μια ανάρτησή του στο Twitter- ανακοίνωσε την απόκτηση του 21χρονου ταλέντου, ο οποίος παρουσιάστηκε στο νέο του κοινό ως εξής: «Γεια σας Culers (το όνομα των οπαδών της Μπαρτσελόνα), είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι από σήμερα θα είμαι μέλος του συλλόγου! Τα λέμε σύντομα».

Με ανακοίνωσή της, η Μπαρτσελόνα έκανε γνωστό ότι ο Φεράν Τόρες έχει υπογράψει μέχρι το 2027 και ότι η ρήτρα αποδέσμευσής του ισούται με ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Όπως διέρρευσε τις τελευταίες ημέρες, το κόστος για την Μπαρτσελόνα είναι 55 εκατ. ευρώ: το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους «Πολίτες», που ξεκίνησαν ζητώντας 70 εκατομμύρια έναντι της προσφοράς των Καταλανών για 40 εκατομμύρια ευρώ. Τελικά οι σύλλογοι τα βρήκαν στη μέση, με την πληρωμή να κατανέμεται σε τέσσερα χρόνια.

Στο συμβόλαιο -όπως αναφέρει η Marca- υπάρχουν κάποιες ρήτρες, που θα ανέβαζαν το ποσό της μεταγραφής στα 65 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα θα πληρώσει 10 εκατομμύρια περισσότερα εάν:

  • ο Φεράν κατακτήσει το Champions League και ο Φεράν παίξει στο 70% των αγώνων (για τουλάχιστον 45 λεπτά)
  • ο Φεράν κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα
  • ο Φεράν κατακτήσει το Χρυσό Παπούτσι
  • αν ο ποδοσφαιριστής μεταπωλούνταν για περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στο μέλλον

Το εγχείρημα φέρνει επίσης χαμόγελα στη Βαλένθια, την ομάδα στην οποία έπαιζε ο Φεράν Τόρες πριν μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο ισπανικός σύλλογος διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση μεταγραφής του ποδοσφαιριστή από τη Σίτι και σε αυτή την περίπτωση - υπογραμμίζει η Marca - το ποσό ανερχόταν στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις