Φάουτσι: Μην πάτε στα πρωτοχρονιάτικα πάρτι

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 12:59
UPD:13:01
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Ο Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Δρ Άντονι Φάουτσι είπε τη Δευτέρα ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν να παρευρίσκονται σε μεγάλα πάρτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς γιατί δεν θα γνωρίζουν εάν όλοι οι καλεσμένοι είχαν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

«Όταν μιλάτε για ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, όπου έχετε 30, 40, 50 άτομα να γιορτάζουν, δεν γνωρίζετε την κατάσταση του εμβολιασμού. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα, μείνετε μακριά από αυτό φέτος», είπε ο Φάουτσι στο CNN. «Θα υπάρξουν άλλα χρόνια για να γίνει αυτό, αλλά όχι φέτος».

Αλλά ο Φάουτσι - ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων - είπε ότι οι άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλια και αναμνηστικές δόσεις θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν με τον στενό οικογενειακό κύκλο με ελάχιστο κίνδυνο, εάν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εμβολιαστούν και ενισχυθούν.

Τα κρούσματα COVID-19 σαρώνουν τις ΗΠΑ σε αριθμούς ρεκόρ αυτόν τον μήνα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον επικρατεί. Περισσότερα από 176.000 νέα κρούσματα αναφέρονται ημερησίως κατά μέσο όρο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας προέτρεψαν τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν εν μέσω αυτού του τελευταίου κύματος COVID-19. Ειδικοί σε μολυσματικές ασθένειες όπως ο Fauci έχουν πει ότι ενώ το Omicron φαίνεται πιο επιρρεπές να προκαλεί πρωτοφανείς λοιμώξεις, τα εμβόλια εξακολουθούν να παρέχουν προστασία από σοβαρές ασθένειες που καταλήγουν σε νοσηλεία ή θάνατο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή