Γευστικά, γιορτινά έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 12:36
UPD:12:38
A- A A+

Οι γευστικές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο τα μελομακάρονα και τη βασιλόπιτα. Υπάρχουν κι άλλες, πεντανόστιμες και άγνωστες για τους περισσότερους, τις οποίες θα αφήσουμε να… μοσχομυρίσουν φέτος τις γιορτές.

Μσούρα
Σε όλα τα σπίτια του Μελισσοχωρίου, μιας κωμόπολης 19 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, η μσούρα -ή μισούρα- μαγειρεύεται και σερβίρεται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, αφού αποτελεί παραδοσιακό, χριστουγεννιάτικο φαγητό. Πρόκειται για ένα πιάτο που περιλαμβάνει χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, αλλά και κοτόπουλο, λαρδί, πράσο και σέλινο και είναι γεμιστό με συκωτάκια κότας, σταφίδες και κάστανα. Σιγομαγειρεύεται στο φούρνο με ρύζι και είναι ό,τι πρέπει για όσους έχουν βαρεθεί τις γαλοπούλες και τα κλασικά χοιρινά.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή