Σέρχιο Ράμος: Το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά στη μυθική καριέρα του

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 09:44
UPD:09:47
REUTERS/STEPHANE MAHE
A- A A+

Του Νίκου Αθανασίου 

Ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός της σύγχρονης εποχής του ποδοσφαίρου θα θέλει να ξεχάσει την χρονιά που φεύγει.

Τέσσερα Champions League, πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, δύο Euro, τρία ευρωπαϊκά Super Cup, τέσσερα Παγκόσμια Συλλόγων και δύο Κύπελλα Ισπανίας. Ο Σέρχιο Ράμος που έχει γράψει την δική του ξεχωριστή ιστορία με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας είναι ένας «μίδας» του αθλήματος, καθώς σε όλους τους παραπάνω τίτλους ήταν πρωταγωνιστής και ακρογωνιαίος λίθος των επιτυχιών. Το καλοκαίρι του 2021 ο Ράμος έφυγε από την Ρεάλ με προορισμό την Παρί αλλά η χρονιά που φεύγει ήταν η χειρότερη στη μυθική του καριέρα, καθώς από την ανατολή μέχρι και την δύση της, είχε μόνο... αναποδιές για τον θρυλικό 36χρονο στόπερ.

Μήνα προς μήνα, λοιπόν:

*Τον Ιανουάριο έχασε το πρώτο ματς του 2021 λόγω στομαχικών διαταραχών. Στα μέσα του μήνα αντιμετώπισε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο.

*Τον Φλεβάρη η κατάσταση στο γόνατό του επιδεινώθηκε και εμφανίστηκαν οι πρώτες σκέψεις για χειρουργείο. Στις έξι του μήνα έκανε επέμβαση, η οποία θα τον άφηνε εκτός για τουλάχιστον δύο μήνες.

*Τον Μάρτιο αν και ήταν στα πλάνα του Λουίς Ενρίκε για τα προκριματικά του Μουντιάλ και το Euro, έπαιξε τελευταία φορά κόντρα στην Ελλάδα, στην συνέχεια τραυματίστηκε και πάλι και από τότε δεν έχει ξαναφορέσει την φανέλα της εθνικής του ομάδας.

*Τον Απρίλιο δεν θα παίξει ούτε ένα λεπτό, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά το 2013. 

*Τα χειρότερα θα έρθουν τον Μαϊο. Θα παίξει κόντρα στην Τσέλσι αλλά ήταν εμφανώς ανέτοιμος στο 671ο ματς με την φανέλα της Ρεάλ. Στις 13 του μήνα η MARCA θα γράψει πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Λουίς Ενρίκε, έχει αμφιβολίες και στις 24 ανακοίνωσε την αποστολή χωρίς τον Ράμος.

*Στις 17 Ιουνίου θα υπογράψει το τέλος στη Ρεάλ. «Δεν ήθελα να φύγω ποτέ» θα δηλώσει και θα μείνει ελεύθερος, όντας εμφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων.

*Στις 8 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόκτησή του από την Παρί.

*Η σεζόν θα ξεκινήσει τον Αύγουστο αλλά ο μυθικός κεντρικός αμυντικός δεν θα αγωνιστεί καθόλου. Ο σύλλογος αποφεύγει να εκτιμήσει το πότε θα επιστρέψει.

*Οι φήμες συνεχίζονται όσο ο Ράμος δεν κάνει ντεμπούτο. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμος μετά την διακοπή για τις Εθνικές στα μέσα του Οκτωβρίου.

*Ούτε κι αυτό συνέβη, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις ο Ισπανός δεν πάτησε χορτάρι στα γαλλικά γήπεδα.

*Στις 9 Νοεμβρίου επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά έπαιξε στις 28 του μήνα κόντρα στην Σεντ Ετιέν πριν επιστρέψει και πάλι στο ιατρικό δελτίο της ομάδας.

*Στις 22 Δεκεμβρίου μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα με την Λοριάν και στο 82' είδε την κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, ολοκληρώνοντας ένα έτος, για το οποίο μάλλον θα… πανηγυρίζει το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου για το γεγονός πως περνά και αυτό στην ιστορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις