Ν. Τζανάκης: Τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000- Πότε θα έρθει η κορύφωση

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 07:59
UPD:08:00
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στα μέσα Ιανουαρίου εκτιμάει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ότι θα έρθει η κορύφωση του κύματος κρουσμάτων που πλήττει τη χώρα μας, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα, η οποία έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο καθηγητής ανέφερε ότι «η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου». Μάλιστα εκτίμησε ότι αυτές τις μέρες ίσως φτάσουμε στα 12-13.000 κρούσματα. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. 

Αναφερόμενος στην Αττική, σημείωσε ότι έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερά της από τις 7 Δεκεμβρίου και μετά. 

Σχολιάζοντας τη μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγητής είπε ότι επιθυμεί να είναι «τζούφια», δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Όπως είπε, στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη, ενώ επιχείρησε να κάνει μια εκτίμηση των κρουσμάτων που θα είχαμε αν δεν είχε εμφανιστεί η Όμικρον αναφέροντας πως θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο καθηγητής έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα, προσθέτοντας όμως ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Τέλος πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομαδας στις διακοπές στα σχολεία,  η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή