Ένα «δώρο» αξίας 450 εκ. ευρώ στο ιταλικό ποδόσφαιρο

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 16:06
UPD:16:08
REUTERS/CIRO DE LUCA
A- A A+

Το δώρο Χριστουγέννων ήρθε και στο ιταλικό ποδόσφαιρο: όπως αναφέρει η εφημερίδα Fatto Quotidiano, η Serie A δεν θα χρειαστεί να πληρώσει φόρους και εισφορές για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, αποκομίζοντας φορολογικό πλεονέκτημα 450 εκατομμυρίων ευρώ, που θα επιστραφεί στο κράτος σε βολικές δόσεις.

Όλα αυτά ενώ η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει δρομολογήσει την επαναφορά των ελέγχων πληρωμών, οπότε αν δεν έχουν εξοφληθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2021 μέχρι την προθεσμία της 16ης Φεβρουαρίου, θα υπάρξουν ποινές στη βαθμολογία.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός κανονισμός που εγκρίθηκε ομόφωνα, προβλέπει την αναστολή όλων των παρακρατούμενων φόρων και των υποχρεώσεων κοινωνικής ασφάλισης για επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς συλλόγους από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως τις 30 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με το τεχνικό παράρτημα, ο ελιγμός θα εγγυηθεί έως και 450 εκατομμύρια ευρώ για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ακόμη κι αν δεν χρειαστεί κάλυψη, αφού οι δόσεις που έχουν ανασταλεί θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις