Άλλες 2.000 πτήσεις ακυρώθηκαν τη Δευτέρα

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 14:35
UPD:14:37
REUTERS/JEENAH MOON
A- A A+

Περισσότερες από 2.100 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο τη Δευτέρα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του Covid-19 διακόπτει τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των εορτών, ιδίως με άρρωστους ή σε καραντίνα πιλότους.

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά από τον ιστότοπο Flightaware τη Δευτέρα στις 12:30 μ.μ., αυτές οι ακυρώσεις αφορούσαν κυρίως την Κίνα, την Ινδονησία και τις Ηνωμένες Πολιτείες (το ένα τέταρτο του συνόλου). Η Flightaware έχει καταγράψει σχεδόν 8.000 ακυρώσεις το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και ήδη σχεδιάζει 800 για την Τρίτη. Ο ιστότοπος είχε περίπου 80.000 εμπορικές πτήσεις την ημέρα παγκοσμίως, πριν από το κύμα ακυρώσεων που ξεκίνησε την Παρασκευή.

Οι πιλότοι, οι αεροσυνοδοί και το λοιπό προσωπικό έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα αφού εκτέθηκαν στον κορωνοϊό, αναγκάζοντας εταιρείες όπως η Lufthansa, η SAS, η Delta, η United Airlines ή η Alaska Airlines να ακυρώσουν πτήσεις.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποίησαν τις περισσότερες ακυρώσεις τη Δευτέρα: η China Eastern έκοψε 418 πτήσεις, ή το 20% του σχεδίου πτήσεων της, ενώ η Air China ακύρωσε 196, το 17% των προγραμματισμένων αναχωρήσεών της. Οι ινδονησιακές εταιρείες Lion Air και Batik Air ακύρωσαν το 23% και το 28% των πτήσεων τους, αντίστοιχα.

Μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών, η SkyWest, η United, η Alaska Airlines και η American Airlines έχουν περικόψει δεκάδες πτήσεις (έως και το 12% των πτήσεων για την Alaska Airlines).

Η Ευρώπη προς το παρόν βρίσκεται σε πιο ήρεμη κατάσταση, όπως αναφέρει το AFP. Η Air France, συγκεκριμένα, δεν έχει επηρεαστεί από το φαινόμενο. Οι καιρικές συνθήκες, το κλείσιμο των συνόρων ή οι εμπορικές επιταγές μπορεί επίσης να εξηγήσουν τις ακυρώσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή