Υποχρεωτικό εμβολιασμό εξετάζει -και- το Βέλγιο

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 12:21
UPD:12:35
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Υποχρεωτικό εμβολιασμό εξετάζει ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρό, όπως δήλωσε στην εφημερίδα De Zondag σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Οι γαλλόφωνοι σοσιαλιστές, που ανήκουν στην κυβέρνηση του Ντε Κρο, είχαν ζητήσει στο παρελθόν υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Βέλγιο, αλλά ο πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει ένα τέτοιο βήμα «πολιτική τεμπελιά».

Σε μια φαινομενική αλλαγή γνώμης, ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός του Βελγίου είπε ότι η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας τον κάνει τώρα να το ξανασκεφτεί. «Ο αντίκτυπος μιας σχετικά μικρής ομάδας στην υγειονομική μας περίθαλψη είναι πολύ μεγάλος. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Ο Κέυνς, Βρετανός οικονομολόγος, είπε κάποτε: "Όταν τα δεδομένα αλλάζουν, αλλάζω γνώμη". Τα καλά επιχειρήματα μπορούν να με πείσουν».

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: πρέπει να εμβολιαστούν οι πάντες. Εάν η πορεία του υποχρεωτικού εμβολιασμού μπορεί να βοηθήσει, τότε θα ήθελα να το σκεφτώ. Έχετε υπόψη σας: Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να το αποφασίσει από μόνη της. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει στο κοινοβούλιο», είπε.

Την Κυριακή, ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα βελγικά νοσοκομεία υποχώρησε κάτω από τους 2.000 για πρώτη φορά από τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με δελτίο τύπου του εθνικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας Sciensano. Αλλά οι αρχές αναμένουν ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί ξανά λόγω της υπερμεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Τυχόν τέτοια απόφαση στο Βέλγιο, θα ακολουθήσει τις πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει τόσο η Αυστρία, όσο και πιθανότατα και η Γερμανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή