Κύπελλο Αφρικής: Οι σύλλογοι μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες έως τις 3/1

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 23:05
UPD:23:24
EPA/ENNIO LEANZA
A- A A+

Οι ποδοσφαιριστές των Εθνικών ομάδων που από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου θα παίξουν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα μπορούν να παραμείνουν στη διάθεση των συλλόγων τους μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Αυτό ανακοίνωσε η FIFA αφού συζήτησε το θέμα με την αφρικανική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (CAF).

Το τελευταίο όργανο έδωσε μάλιστα την έγκρισή του στην πρόταση να μετατεθεί η ημερομηνία, που ήταν στις 27 Δεκεμβρίου, όταν οι σύλλογοι θα έπρεπε να έχουν «απελευθερώσει» τους παίκτες που κλήθηκαν.

Για όλα αυτά, διευκρινίζεται, έχει ήδη ενημερωθεί η ECA, η Ένωση Ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά και η Premier League, η οποία τις επόμενες μέρες θα δώσει και άλλους αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους, ως εκ τούτου, έως τις 3 Ιανουαρίου θα μπορούν να παίξουν και οι Αφρικανοί.

Συνολικά, η «αποστολή» των διεθνών παικτών που θα βρεθούν στο Καμερούν για τη διοργάνωση και αγωνίζεται σε αγγλικές ομάδες είναι 40.

Ακριβώς αυτοί οι σύλλογοι είχαν ζητήσει εξαίρεση από τη FIFA και ως εκ τούτου ικανοποιήθηκαν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους γαλλικούς συλλόγους που στις 2 και 3 Ιανουαρίου θα πρέπει να παίξουν στο Κύπελλο.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA, Ματίας Γκράφστρομ, επιβεβαίωσε την εξέλιξη:

«Η CAF αποφάσισε ότι για τους παίκτες που έχουν επίσημους αγώνες συλλόγων μεταξύ 27 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου, οι εν λόγω συνδεδεμένες ενώσεις πρέπει να ενημερωθούν ότι οι αθλητές τους θα παραμείνουν στους αντίστοιχες ομάδες για να λάβουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες.

Αυτή η απόφαση ελήφθη σε πνεύμα καλής θέλησης και αλληλεγγύης προς τους ενδιαφερόμενους συλλόγους».

Η αφρικανική Εθνική ομάδα που πλήττεται περισσότερο από την απόφαση είναι η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία μέχρι τις 4 Ιανουαρίου δεν θα έχει διαθέσιμους επτά παίκτες που συμμετέχουν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Για όλους τους Αφρικανούς παίκτες της Premier που έχουν κληθεί για την ηπειρωτική τους διοργάνωση, ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει η δεκαήμερη καραντίνα που θα πρέπει να κάνουν όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις