CDC: Δύο από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου στην λίστα «πολύ υψηλού κινδύνου»

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 12:42
UPD:13:00
REUTERS/HANNAH BEIER
A- A A+

Καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού εξαπλώνεται στον κόσμο, δημιουργεί ανησυχίες για την έκβαση της πανδημίας αλλά και ταξιδιωτικό χάος καθώς πέρα από τα ταξιδιωτικά μέτρα που επιστρέφουν, διαταράσσεται επίσης το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών, με περισσότερες από 4.500 πτήσεις να έχουν αναβληθεί Χριστουγεννιάτικα σε όλον τον κόσμο, καθώς το νέο στέλεχος έχει πλήξει το ιπτάμενο προσωπικό πολλών αερομεταφορέων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, ακόμη και η βασίλισσα χρειάστηκε να αλλάξει την παράδοση των Χριστουγέννων.

Στις ΗΠΑ, χιλιάδες ταξιδιώτες έλαβαν άσχημα νέα το απόγευμα της Πέμπτης: Οι πτήσεις τους την παραμονή των Χριστουγέννων είχαν ακυρωθεί. Η Delta και η United Airlines ανέφεραν την όμικρον ως αιτία των διαταραχών. Πολλοί Αυστραλοί βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση. Μέχρι την Παρασκευή, χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως.

Στο μεταξύ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν προσθέσει οκτώ νέους προορισμούς στην λίστα με τις χώρες υψηλότερου κινδύνου για τα ταξίδια. Πλέον η λίστα περιλαμβάνει την Ισπανία, τη Φινλανδία, το Κράλεντικ, το Τσαντ, το Γιβραλτάρ, το Λίβανο, το Μονακό και το Σαν Μαρίνο. 

Οι περιοχές του Μονακό και του Σαν Μαρίνο - δύο από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου - ανέβηκαν κατευθείαν στο Επίπεδο 4 υψηλότερου κινδύνου τη Δευτέρα, έχοντας προηγουμένως χαρακτηριστεί ως «Αγνώστου κινδύνου».

Στη λίστα υπάρχουν ακόμα 80 χώρες σε αυτήν την κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών προορισμών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανανέωσε επίσης τις ταξιδιωτικές του οδηγίες αυτήν την εβδομάδα και μετέφερε 10 χώρες (Κράλεντικ, Τσαντ, Αιθιοπία, Φινλανδία, Γαλλική Γουιάνα, Λίβανος, Μολδαβία, Ισπανία, Σουδάν και Ουκρανία) στη δική του ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4. Η σύσταση προειδοποιεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν σε αυτούς τους προορισμούς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή