Αδ. Γεωργιάδης: Ήπια τα μέτρα μετά τις γιορτές- Τι εξετάζεται

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 10:20
UPD:10:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
A- A A+

Το δεύτερο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που θα «κλειδώσει» την επόμενη εβδομάδα θα είναι «ήπιο» και σύμφωνο με  τις εισηγήσεις τις επιτροπής, διαβεβαίωσε το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα lockdown. 

Αναφερόμενος  στο ενδεχόμενο περιορισμού στις μετακινήσεις, σημείωσε ότι δεν έχει ακούσει να συζητείται κάτι. 

Ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, γνωστοποίησε ότι εξετάζεται μια σειρά ήπιων μέτρων στις αρχές του έτους, «για να μπει ένα μικρό φρένο στη διασπορά του ιού μετά τις γιορτές». Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για διπλή μάσκα, μη συνωστισμό όρθιων ή ακόμη και αλλαγή ωραρίου στα βραδινά κέντρα διασκέδασης, τονίζοντας όμως ότι «τα μέτρα ακόμη συζητιούνται».

Παράλληλα, προειδοποίησε  με πρόστιμα απέναντι στα φαινόμενα κερδοσκοπίας, τα οποία εμφανίστηκαν, όπως τόνισε, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για πρόστιμα που θα φτάνουν και το 1 εκατ. ευρώ σε όσους εκμεταλλεύονται την πανδημία αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων τους.

«Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για όποιον παραβεί αυτή την απαγόρευση, τα πρόστιμα είναι μεγάλα.

Συγκεκριμένα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.

Η ΔΗΜΕΑ θα ελέγξει, με εντολή του υπουργού, το ζήτημα και θα γίνει έλεγχος και στο Σκρουτζ και σε αυτόν που τις πουλάει. Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, κάλεσε μέσω της εκπομπής τον επιχειρηματία που ευθύνεται για το ζήτημα να αλλάξει άμεσα τις τιμές. Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε με το Σκρουτζ, εν ώρα εκπομπής, ανέφερε ότι δεν ευθύνεται η πλατφόρμα για την αύξηση της τιμής των μασκών, όμως οι έλεγχοι θα γίνουν κανονικά σε όλους και το πρόστιμο θα είναι μεγάλο.

«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να  προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου», συνέχισε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή