Μελέτη- Βρετανία: Οι μισοί με συμπτώματα κρυολογήματος έχουν Covid-19

Ποια είναι τα συμπτώματα της Όμικρον
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 13:29
UPD:14:11
REUTERS/PETER NICHOLLS
A- A A+

Τα μισά άτομα που έχουν νέα συμπτώματα κρυολογήματος είναι πιθανό να έχουν συμπτωματικό Covid-19, καταλήγει μελέτη της πρωτοβουλίας «Zoe Covid study» καθώς αυξάνονται τα κρούσματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εκτίμηση βασίστηκε σε δεδομένα από 64.119 τεστ με δείγμα ρινοφαρυγγικoύ επιχρίσματος που έγιναν τις δύο εβδομάδες έως τις 20 Δεκεμβρίου.

«Αυτό που συνεχίζει να με σοκάρει είναι η παραπληροφόρηση στις τελευταίες οδηγίες [της κυβέρνησης] για την παραμονή στο σπίτι σχετικά με τα συμπτώματα του Covid», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας στη μελέτη που εξετάζει τις συμπτωματικές λοιμώξεις Covid-19, Τιμ Σπέκτορ. 

«Τα δεδομένα της Zoe δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα πιο σημαντικά συμπτώματα δεν είναι πλέον ένας νέος συνεχής βήχας, η υψηλή θερμοκρασία ή απώλεια γεύσης και όσφρησης», πρόσθεσε. «Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα κρούσμα της Όμικρον θα μοιάζει πολύ περισσότερο με το κοινό κρυολόγημα, ξεκινώντας με πονόλαιμο, καταρροή και πονοκέφαλο», εξήγησε. 

Η μελέτη, η οποία χρησιμοποιεί μια εφαρμογή για την παρακολούθηση των λοιμώξεων, ανέφερε ότι ο αριθμός των νέων καθημερινών συμπτωματικών κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά 66%, σε 144.284, σε σύγκριση με τα δεδομένα της περασμένης εβδομάδας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο άλμα στα κρούσματα από τον Μάρτιο του 2020, όταν ξεκίνησε η μελέτη.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή