Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο φαγητό! Είναι και ζεστά, αχνιστά και μοσχομυριστά ροφήματα, αλκοολούχα ή μη, που μας φτιάχνουν τη διάθεση και ταιριάζουν στην εποχή. Όπως τα παρακάτω.
Eggnog
Στην Ελλάδα δεν το καταναλώνουμε, αλλά στο εξωτερικό και ιδιαιτέρως σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ αποτελεί παράδοση. Σίγουρα είναι ένα περίεργο ρόφημα, καθώς περιέχει γάλα, αυγά, βανίλια, μοσχοκάρυδο, κανέλα και αλκοόλ όπως sherry ή brandy, αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές με ρούμι, κονιάκ, bourbon, γάλα καρύδας. Το γάλα με τη βανίλια και τα μπαχαρικά ζεσταίνονται σε ένα κατσαρολάκι, στο οποίο έπειτα προστίθενται οι κρόκοι αυγών με ζάχαρη και ανακατεύονται καλά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Έπειτα, αφού κρυώσει, του προθέτουν μικρή ποσότητα από το αλκοόλ που έχουν επιλέξει, το βάζουν στο ψυγείο και το σερβίρουν την επόμενη ημέρα με έξτρα μπαχαρικά.
Διαβάστε περισσότερα