Ντράγκι: Η Ευρώπη δεν έχει τα μέσα για να απαντήσει στη Ρωσία

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 07:16
UPD:07:18
REUTERS/REMO CASILLI
A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη έχει ελάχιστα εργαλεία για να αποτρέψει τη Ρωσία από τη στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ουκρανία. Την ίδια ώρα αυξάνεται η ένταση για τις προθέσεις της Μόσχας προς το Κίεβο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, ο Ντράγκι επέστησε την προσοχή τονίζοντας την έλλειψη ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης. Παράλληλα, επεσήμανε τις αδυναμίες σε τυχόν κυρώσεις που θα μπορούσαν να στρέφονται στο Κρεμλίνο. «Έχουμε πυραύλους, πλοία, κανόνια, στρατούς; Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε και αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ έχει διαφορετικές στρατηγικές προτεραιότητες», είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Ντράγκι, οι οικονομικές κυρώσεις θα ήταν το μόνο δυνατό μέσο «αποτροπής», αλλά η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να εγκαταλείψει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου. «Δεν θα ήταν η κατάλληλη στιγμή», είπε- δεδομένου ότι η ΕΕ αισθάνεται ήδη το «κρύο» από την άνοδο των τιμών της ενέργειας, εν μέρει λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου.

Επίσης, ο Ντράγκι σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει τη δέσμευσή της με τον Πούτιν, ο οποίος μίλησε αυτή την εβδομάδα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή