Κύκλωμα καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς - Στο φως 843 δενδρύλλια

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 16:38
UPD:16:43
Ελληνική Αστυνομία
A- A A+

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική έβαλε το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, στο πλαίσιο επιχείρησης, με τη συμμετοχή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Ομάδας Αστυνομικών Σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 52, 51 και 49 ετών, ενώ συγκατηγορούμενοι είναι και δύο ομοεθνείς τους, η ταυτοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη. Επιπλέον, ο 51χρονος συνελήφθη με ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του για υπόθεση ναρκωτικών.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ - HELLENIC POLICE

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αττική, αποκαλύφθηκε η δράση ομάδας δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση, που τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2020 προέβαινε στην κατ’ επάγγελμα καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης στην Αττική.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν εγκαταστήσει μια πλήρως εξοπλισμένη εντοιχισμένη εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε οίκημα με περίφραξη σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής, όπου την είχαν εξοπλίσει με τον απαραίτητο τεχνολογικό-ηλεκτρονικό εξοπλισμό και καλλιεργούσαν εκεί κάνναβη.

Μετά την ολοκλήρωση των σταδίων αποξήρανσης, κοπής και συσκευασίας, τη μετέφεραν σε οικία στην Αθήνα, που λειτουργούσε ως χώρος αποθήκευσης και εξυπηρετούσε την περαιτέρω διάθεση και πώληση σε αγοραστές.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Ο 52χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, το οποίο είχε επικοινωνία με τα λοιπά μέλη, εποπτεύοντας και συντονίζοντας τη δράση τους, έχοντας παράλληλα πρόσβαση στους χώρους καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών. Για να καταστήσει δυσχερέστερη τη διακρίβωση της δράσης του, χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο το οποίο ήταν καταχωρημένο σε στοιχεία «αχυρανθρώπου» και με το οποίο διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Ο 51χρονος είχε στρατολογηθεί λόγω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του στην καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης και διέμενε το μεγαλύτερο διάστημα στην εν λόγω κτηριακή εγκατάσταση, καλλιεργώντας και φυλάσσοντας την παραχθείσα κάνναβη και τον εξοπλισμό. Για την πληρέστερη φύλαξη του χώρου, είχε μεριμνήσει για την ύπαρξη τριών σκύλων εντός της περίφραξης.

Ο 49χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξη των ναρκωτικών στην οικία στην Αθήνα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο περιφραγμένο οίκημα, στην οικία αποθήκευσης και σε αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 843 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 30 έως 176 εκατοστά, 2 κιλά και 14 γραμμ. κάνναβης, 20 γραμμ. κοκαΐνης, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και δύο αυτοκίνητα.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και πλαστογραφίας, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή