Φολέγανδρος: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 19 αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες - Σώοι 12

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 11:13
UPD:16:51
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Τη σορό ενός άνδρα, εκ των επιβαινόντων σε σκάφος με μετανάστες, εντόπισε νωρίτερα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολεγάνδρου. Μεταφέρθηκε από ιδιωτικό σκάφος στη Σαντορίνη.

Ήδη έχουν εντοπιστεί σε μικρή σωστική λέμβο 12 άτομα, μία γυναίκα και 11 άνδρες. Όλοι τους περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του λιμενικού, μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη και δήλωσαν ότι το σκάφος τελικά βυθίστηκε. Μόνο δύο εκ των 12  διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά την αρχική δήλωση των επιβαινόντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά περίπου 32 άτομα, ενώ κατά δήλωση ενός εκ των διασωθέντων επί του σκάφους επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βραδινές ώρες χθες, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, για σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, αρχικά λόγω μηχανικής βλάβης και στη συνέχεια με εισροή υδάτων.

Στο σημείο επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη.

Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 BF.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή