Σκηνικό έντασης με 17 συλλήψεις στο εργοστάσιο της Energean Kavala

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 16:37
UPD:22/12/2021 11:19
KAVALA NEWS
A- A A+

Μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας κατέθεσε το μεσημέρι εκπρόσωπος της εταιρείας Energean Kavala, για έκθεση σε κίνδυνο, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα, ζήτησαν και τη συνδρομή της αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Νωρίτερα, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την οποία ήταν ενήμερη καθ’ όλη τη διάρκειά της η τοπική εισαγγελική αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας, όπου ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 120 εργαζόμενοι, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροσβεστικά οχήματα, κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων. Επιπλέον, η αστυνομία δηλώνει πως οι εργαζόμενοι προέβησαν σε σκόπιμη διαρροή υδρόθειου, «το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία».

Συνελήφθησαν συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης βίας, άρσης ασφαλιστικών εγκαταστάσεων, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Επιπλέον κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, δέκα καδρόνια, μία τσουγκράνα, μία σακούλα με πέτρες, δεκαέξι κράνη, έξι βίδες μεγάλου μεγέθους και επτά μπουλόνια μεγάλου μεγέθους.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Περίπου 50 συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παραμένουν σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος. Η πύλη, το διοικητήριο και οι λοιποί χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν στη διοίκηση της εταιρείας, που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων.

Ενεργείται προανάκριση εντός των εγκαταστάσεων από το Α.Τ. Καβάλας.

«Τρόμος και πάταξη από εκατοντάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ»

«Να θυμίσουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι εκτός από την καταστολή υπάρχει και ο διάλογος» δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας πως πριν λίγες ημέρες κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να ελέγξει τις καταγγελίες των εργαζομένων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. «Πριν εκδοθεί το πόρισμα των ελεγκτών, εκατοντάδες αστυνομικοί εισέβαλαν, τα ξημερώματα, στο εργοστάσιο. 

Το γεγονός ότι εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στην Καβάλα ως εγκληματίες, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η αστυνομία χρησιμοποιείται από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη ως μηχανισμός καταστολής και πάταξης.

Είναι η απόδειξη γιατί βρίσκονται υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος, γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή, την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

«Απαιτούμε άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από το εργοστάσιο και ευχόμαστε να μην γίνει κάποια ατύχημα. Τώρα φαίνεται καθαρά η χαώδης διαφορά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κοινωνική ειρήνη, σε αντιδιαστολή με την πολιτική του τρόμου, της πάταξης και της καταστολής του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη» υποστήριξε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή