«Ακρως υποκριτικό να οδύρεται σήμερα η κυβέρνηση για την χαμένη τιμή των ασημικών»

Ευθυμίου: Προκαλεί εντύπωση οι συνεργοί στη φυγάδευση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας να παρουσιάζονται ως προστάτες
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 17:13
UPD:17:17
A- A A+

Για υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, με αφορμή τη στάση της στο θέμα της δημοπράτησης αντικειμένων από τη συλλογή του Γεωργίου Α'.

«Ως υπουργός των Οικονομικών αντιμετώπισα αυτό το ζήτημα, μετά τα κονταίηνερς τα οποία, κρυφίως τη νύχτα, με τη βοήθεια της ΝΔ, διέφυγαν με αυτά τα ασημικά, κατά παράκαμψη των τελωνειακών διαδικασιών και είναι άκρως υποκριτικό να κλαίει και να οδύρεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ για την χαμένη τιμή των ασημικών της πάλαι ποτέ βασιλικής οικογένειας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η φυγάδευση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας έγινε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και έγινε με όλα τα χαρακτηριστικά που συνιστούσαν μια επιχείρηση εις βάρος της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου συμφέροντος», υπογράμμισε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου έκανε λόγο για «νυχτερινή επιχείρηση με κονταίηνερς» και πρόσθεσε ότι «όλες οι μεταγενέστερες έρευνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προσέκρουσαν στην φύση αυτής της φυγάδευσης, που έγινε με πλήρη συνέργεια, ηθική και πολιτική ευθύνη της τότε κυβέρνησης της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, της οποίας ο κ. Βουλγαράκης ήταν μέλος».

«Προκαλεί, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον εντύπωση ότι οι συνεργοί τότε στη φυγάδευση έρχονται σήμερα, εκ των υστέρων, να παρουσιαστούν ως προστάτες αυτού που συνήργησαν να απωλεσθεί από το ελληνικό εδάφος και τον ελληνικό δημόσιο έλεγχο. Είναι ένα απόλυτα χαρακτηριστικό στοιχείο της υποκρισίας που διέπει τις πολιτικές της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα», κατέληξε ο κ. Ευθυμίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή