10 λόγοι για περισσότερα κάστανα τα Χριστούγεννα (κι όχι μόνο)

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 09:57
UPD:10:00
A- A A+

Τα κάστανα είναι συνδεδεμένα με τα Χριστούγεννα κυρίως μιας και χρησιμοποιούνται στην γέμιση της γαλοπούλας και σε διάφορα γιορτινά γλυκά. Δείτε, όμως, πόσο σημαντικός καρπός είναι και γιατί πρέπει να τα προτιμάτε και τους υπόλοιπους μήνες που η φύση μας τους προσφέρει απλόχερα.

Η κάθε εποχή έχει τα δικά της τρόφιμα. Έτσι και ο χειμώνας επιβάλει τους καρπούς της καστανιάς, τα κάστανα. Οι καρποί αυτοί που τρώγονται είτε ψητοί ή βραστοί έχουν πολλές θερμίδες αλλά λιγότερες από όσες κάποιοι νομίζουν. Στην νωπή τους μορφή περιέχουν 50% νερό, 45% υδατάνθρακες και 5% φυτικά έλαια.

Στην Ελλάδα τα πρωτεία στην παραγωγή έχουν η Μακεδονία, η Κρήτη και η Λέσβος και ο καρπός ευδοκιμεί από τις αρχές Σεπτέμβρη μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή