Νίκη με την «ψυχή στο στόμα» για τον ΠΑΟΚ

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 21:47
UPD:21:56
INTIME SPORTS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε δύσκολα για άλλη μια φορά στην Τούμπα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά χάρη στην ψυχραιμία του Κούρτιτς, που ευστόχησε δύο φορές από τα 11 βήματα, πήρε τη νίκη με 3-2 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και παρέμεινε τρίτος, μειώνοντας τη διαφορά στο -2 από την ΑΕΚ, με παιχνίδι περισσότερο.

Οι Τριπολιτσιώτες «χτύπησαν» στην πρώτη αξιόλογη επίθεση που οργάνωσαν, όταν ο Σονί με αριστερό δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για να γράψει το 0-1 στο 12΄, με το πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα.

Το γκολ σόκαρε τους γηπεδούχους και ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στο 30΄, όταν σουτ του Κρέσπι πέρασε ελάχιστα άουτ καρδιοχτυπώντας τον «Δικέφαλο», που τελικά βρήκε την ισοφάριση στο 43΄ με προσωπική ενέργεια και ωραίο γωνιακό σουτ του Άκπομ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με πέναλτι του Κούρτιτς στο 49΄, που είχε κερδίσει ο Αουγκούστο όταν τού πάτησε το πόδι εντός περιοχής ο Μουνάφο, αλλά στο 60΄ ο Αστέρας έφτασε στο 2-2 με ωραία κεφαλιά του Χριστόπουλου από την περιοχή, σε καλά εκτελεσμένο φάουλ του Άλβαρες.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 90΄ με νέο εύστοχο πέναλτι του Κούρτιτς, που καταλογίστηκε αυτή τη φορά σε ανατροπή του Κρέσπο από τον Γκαρσία, με τους Πελοποννήσιους να ψάχνουν ως το τέλος το τέρμα της ισοφάρισης και τους γηπεδούχους να κρατούν με πολυπρόσωπη αμυντική λειτουργία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις