Η Μπαρτσελόνα αποχαιρετά τη Rakuten και μιλά με Binance και FTX

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 14:35
UPD:14:55
REUTERS/TORU HANAI
A- A A+

Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε σύντομα να κλείσει τη συμφωνία για την υποδοχή ενός νέου χορηγού στη φανέλα της.

Ο καταλανικός σύλλογος έχει συμφωνία με την ιαπωνική εταιρεία Rakuten, η οποία λήγει τον Ιούνιο του 2022 και για το λόγο αυτό ο σύλλογος συνεχίζει αρκετές διαπραγματεύσεις.

Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκείνες με την Binance και την FTX, δύο εταιρείες που συνδέονται με τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, αν και θα μπορούσαν να προωθούν διαφορετικά προϊόντα.

Η είδηση ​​αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα Mundo Deportivo, η οποία υπογράμμισε πώς η Binance - πρώην χορηγός της φανέλας της Λάτσιο - έχει ήδη συμπεριλάβει τον πρώην Καταλανό μέσο Αντρές Ινι΄ςστα σε μια διαφημιστική καμπάνια μαζί με άλλους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Λουίς Σουάρες.

Το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE εξήγησε πριν από μερικές εβδομάδες ότι η «Μπάρτσα» είχε απορρίψει μια πρόταση από εταιρεία διαδικτυακών μαθημάτων με έδρα την Ινδία και μια άλλη από τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, στη Μέση Ανατολή.

Υπήρξαν επαφές με τη Rakuten, αλλά το θέμα παραμένει αριθμητικό: η Μπαρτσελόνα θα ήθελε να φτάσει περίπου τα 60 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μπόνους κι επιστρέφοντας έτσι στα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά οι Ιάπωνες αρνήθηκαν να φτάσουν αυτόν τον αριθμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος Φεράν Ρεβερτέρ εξήγησε πρόσφατα ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Rakuten, αλλά «έχουμε και άλλους υποψηφίους».

Ο Έντουαρντ Ρομέου διαβεβαίωσε επίσης, αργότερα, ότι στόχος του συλλόγου είναι να διπλασιάσει τα τρέχοντα έσοδα και να φτάσει το 1,5 δισ. σε τζίρο τα επόμενα πέντε χρόνια, εξ ου και η σημασία της αξίας της ποδοσφαιρικής φανέλας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις