Θεσσαλονίκη: Αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σύντροφό του - Την έσωσαν οι αστυνομικοί

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 09:06
UPD:12:33
Ελληνική Αστυνομία
A- A A+

Στη σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τη σύντροφό του-μητέρα του παιδιού τους προχώρησαν το Σάββατο αστυνομικοί τουΤμήματος Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης.

 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, πρωινές ώρες χθες, αποπειράθηκε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 38χρονης, τραυματίζοντας τη με αιχμηρό αντικείμενο. Κατά την άφιξη των αστυνομικών, ο 39χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού, ενώ η 38χρονη καλούσε σε βοήθεια.

Λόγω του κίνδυνου ζωής που διέτρεχε η γυναίκα, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και αντίκρισνα, σύμφωνα με την ΕΛ.Α.Σ, τον 39χρονο να επιτίθεται με αιχμηρό αντικείμενο στη σύντροφό του, καταφέρνοντας άμεσα να τον απομακρύνουν από αυτήν.

Ακολούθως, ο συλληφθείς αποπειράθηκε να αυτοτραυματιστεί με το αιχμηρό αντικείμενο και απείλησε έναν εκ των αστυνομικών, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Η 38χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του,  για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή, παράβαση Νόμου περί όπλων και Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Εύσημα από Θεοδωρικάκο

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχιφύλακα Χρήστο Μωραΐτη, για να τον συγχαρεί, καθώς με την άμεση αντίδραση του ιδίου και της ομάδας του σώθηκε η ζωή της 38χρονης .

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που σήμερα με πραγματική αυτοθυσία απέτρεψαν τη 18η γυναικοκτονία στη χώρα μας. Την ώρα που ο δράστης με το μαχαίρι στα χέρια επιχειρούσε να της αφαιρέσει τη ζωή, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, παρά το ότι στην προσπάθειά τους επιχείρησε να μαχαιρώσει και τους ίδιους. Τέτοιες ενέργειες δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της Αστυνομίας. Αστυνομικοί που αψηφούν τον όποιον κίνδυνο για να σώσουν τον συνάνθρωπό τους. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η υπηρεσία να ανταμείψει τους 4 συναδέλφους μας όπως πρέπει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή