Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση υπεύθυνη για την ένταση μεταξύ κοινωνίας και αστυνομίας

«Οπου υποχωρεί το κράτος δικαίου, υποχωρεί και η ασφάλεια του πολίτη»
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 14:13
A- A A+

«Η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία με την πολιτική της και είναι η ίδια υπεύθυνη για την ένταση που δημιουργείται μεταξύ κοινωνίας και αστυνομίας». Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των Ενώσεων των Εργαζομένων Σωμάτων Ασφαλείας, κατά την οποία εξετάστηκαν ζητήματα του πολίτη και της ασφάλειάς του, όσο και ζητήματα που απασχολούν τα Σώματα Ασφαλείας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

«Για μας η προστασία, η σιγουριά και η ασφάλεια του πολίτη είναι βασική προτεραιότητα, μαζί με τον σεβασμό των δημοκρατικών του δικαιωμάτων. Προστασία απο την εγκληματικότητα που απλώνεται στις γειτονιές και προστασία απο την αυθαιρεσία της εξουσίας και τον αυταρχισμό του κομματικού κράτους, που δυστυχώς ζούμε αυτές τις ημέρες», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του εγγυάται την αξιοκρατία στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας, την αξιοπρέπεια όσων εργάζονται σε αυτά, την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη και τη δημοκρατική ομαλότητα.

«Σήμερα αποκαλύπτεται η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα το κράτος δικαίου έχει δεχθεί πλήγματα απο την πολιτική της κυβέρνησης, σήμερα υπάρχει το δίκαιο του ισχυρού και όχι η ισχύς του δικαίου και αυτό οδηγεί την κοινωνία σε ζούγκλα», παρατήρησε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Οπου υποχωρεί το κράτος δικαίου, υποχωρεί και η ασφάλεια του πολίτη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «εγγυόμαστε μία δίκαιη κοινωνία και κράτος δικαίου που ενδυναμώνεται, προστατεύει αρχές και κανόνες και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή