Προειδοποίηση Μπάιντεν για την «Όμικρον»: Έρχεται ζοφερός χειμώνας για τους ανεμβολίαστους

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 08:55
UPD:09:08
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Δραματική προειδοποίηση προς τους ανεμβολίαστους απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο μετά από σύσκεψη για την πανδημία, τονίζοντας πως τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα αντιμετωπίσουν έναν ζοφερό χειμώνα αν δεν σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον αμερικανικό λαό: Λόγω των βημάτων που έχουμε κάνει, η ‘Όμικρον’ δεν έχει εξαπλωθεί ακόμη τόσο γρήγορα όσο θα μπορούσε. Αλλά (η μετάλλαξη) είναι εδώ και εξαπλώνεται… Έχουμε μπροστά μας έναν χειμώνα σοβαρής νόσησης και θανάτου για τους μη εμβολιασμένους -- για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τα νοσοκομεία που σύντομα θα κατακλύσουν» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος. Συμπλήρωσε ωστόσο πως «υπάρχουν και καλά νέα» σημειώνοντας πως όποιος έχει εμβολιαστεί και έχει κάνει την  αναμνηστική δόση, είναι προστατευμένος από σοβαρές ασθένειες και τον θάνατο».

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε επίσης τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν για να θωρακίσουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. «Θα προστατεύσουμε την οικονομική μας ανάκαμψη. Εάν το κάνουμε αυτό, θα κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία και τις επιχειρήσεις» είπε.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι νέες εισαγωγές περιπτώσεων Covid-19 στα νοσοκομεία ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα-ρεκόρ τις επόμενες εβδομάδες. Η προβλεπόμενη από το CDC αύξηση των θανάτων λόγω κορωνοϊού θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας σε 837.000 έως 845.000 άτομα έως τις 8 Ιανουαρίου.

Κατά μέσο όρο σχεδόν 120.000 νέα κρούσματα επιβεβαιώνονται κάθε μέρα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ δρ Άντονι Φάουτσι, εξέφρασε την Πέμπτη τη βεβαιότητα ότι η «Όμικρον» θα γίνει η κυρίαρχη μετάλλαξη του κορωνοϊού στις ΗΠΑ σχετικά σύντομα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή