Τα κύρια σημεία της προκήρυξης του «Επαναστατικού Αγώνα»

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 11:39
A- A A+

ΑΝΑΦΟΡΕΣ κατά δύο υπουργών, δικαστών και του Κοινοβουλίου περιέχει μεταξύ άλλων η προκήρυξη με την οποία ο «Επαναστατικός Αγώνας» αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία.

Η προκήρυξη περιήλθε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» την περασμένη Τρίτη ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος είπε στην τηλεφωνήτρια: «Στην οδό Φιλοπάππου 40, στον λόφο Φιλοπάππου, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Από το πλαϊνό παράθυρο υπάρχει ένας φάκελος για σας. Πηγαίνετε να τον πάρετε».

Σε ό,τι αφορά την αιτιολογία της επίθεσης κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ, η οργάνωση αναφέρεται στην αμερικανική πολιτική στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το θέμα του Γκουαντάναμο και το βομβαρδισμό της Σομαλίας.

Στις πρώτες παραγράφους, η προκήρυξη κάνει λόγο για «υποτέλεια της κυβέρνησης στην πολιτική των ΗΠΑ», η οποία «αποδείχθηκε από το γεγονός ότι η αμερικανόδουλη Μπακογιάννη -ακολούθησε ασθμαίνοντας και ο αρχιπραίτωρ Πολύδωρας- έσπευσε να απολογηθεί στον Ρις».

Αναφέρεται επίσης στη δίκη για την υπόθεση της «17Ν» αλλά και στην ίδια την οργάνωση. «Στα ελληνικά έκτακτα “στρατοδικεία” οι εντεταλμένοι της κυβέρνησης Έλληνες δικαστές ξεσκίζουν δημοσίως το ίδιο το αστικό δίκαιο, που υποτίθεται ότι προασπίζουν, προκειμένου να διασφαλίσουν ισόβιες καταδίκες σε αγωνιστές, προκειμένου να εμπεδώσουν αυτό που νομίζουν ως “νίκη επί της αντίστασης”, με πιο τρανό παράδειγμα την “υπόθεση 17Ν”».

Αναφορές γίνονται ακόμα σε δικαστές και δημοσιογράφους και στη Βουλή: «Αν μπορούσαμε να φανταστούμε μία γενικευμένη λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα, το οποίο ευχόμαστε και για το οποίο εξ άλλου προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το πρώτο κτίριο που θα κατεδαφιζόταν θα ήταν η αμερικανική πρεσβεία. Και το δεύτερο θα ήταν σίγουρα το κοινοβούλιο».

Στο δεύτερο υστερόγραφο η οργάνωση αρνείται «ορφανά» χτυπήματα, λέγοντας ότι είναι υπεύθυνη μόνο για όσα αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη με προκηρύξεις.

O υπουργός Πολιτισμού και πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε αναμενόμενη την ανάληψη ευθύνης, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις αναφορές που υπάρχουν στην προκήρυξη για συσχέτιση της οργάνωσης με τη «17 Νοέμβρη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή