Γρεβενά: Και βιασμό πριν τον στραγγαλισμό από το γιο της διαπίστωσε ο ιατροδικαστής

Είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του το 1993
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 12:21
UPD:16:52
ΕΛΑΣ
A- A A+

Σοκάρουν οι νεότερες πληροφορίες για το έγκλημα που διαπράχθηκε στο Κοσμάτι Γρεβενών με θύμα μία 83χρονη, καθώς τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν και βιασμό πριν από την τέλεση του στραγγαλισμού της ηλικιωμένης από τον  59χρονο γιο της. 

Ο 59χρονος είχε σκοτώσει το 1993 και τη γιαγιά του, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ. Για εκείνο το έγκλημα είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί. Αποφυλακίστηκε όμως, άγνωστο μέχρι στιγμής πότε, ενώ φαίνεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι' αυτό νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικές δομές.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 83χρονης κάνουν λόγο για "ασφυκτικό θάνατο από συμπίεση λαιμού". Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος γυρω στο μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. 

Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στην προσαγωγή και τη σύλληψή του. Εξεταζόμενος από αστυνομικούς της Ασφάλειας Γρεβενών ο 59χρονος φαίνεται να κατέθεσε ότι δεν θυμάται τι έκανε. Οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Γρεβενών για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (15-12-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Γρεβενών, 59χρονος ημεδαπός, γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του 59χρονου προέκυψε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, δεδομένων και ευρημάτων που ανέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση .

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (14-12-2021) εντός της οικίας τους, ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της μητέρας του, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή