O Άνθρωπος - Αράχνη επιστρέφει

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 09:33
UPD:29/12/2021 17:45
A- A A+

Πρωτότυπο θρίλερ με μεταφυσικές νύξεις και ηθικό δίδαγμα πως η φύση... δεν σηκώνει παρεμβάσεις, ένα συγκινητικό δράμα που υφαίνει το πορτρέτο δύο γυναικών, μία σοκαριστική ιατρική διάγνωση, η αποκάλυψη της ταυτότητας του Spider-Man –για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του, το αγαπημένο κοάλα Μπάστερ Μουν που σχεδιάζει μια ακόμα μεγαλειώδη παράσταση, ένα ελληνικό σπονδυλωτό δράμα και ένα χριστουγεννιάτικο ρομάντζο είναι οι  εβδομαδιαίες επιλογές των σινεφίλ.

«Αμνός»

Σε μια απομονωμένη γωνιά της Ισλανδίας, ένα παντρεμένο ζευγάρι κτηνοτρόφων (Νούμι Ραπάς, Χίλμιρ Σνερ Γκούντνασον) ζει με το κοπάδι του σε μια φάρμα. Όταν ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες νεογέννητο αρνάκι στη γη τους, αποφασίζουν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν σαν παιδί τους. Η απρόσμενη αυτή άφιξη στην οικογένεια θα τους φέρει χαρά αλλά στην πορεία όλα θα ανατραπούν… Το ντεμπούτο του Βάλντιμαρ Γιοχάνσον κέρδισε το Βραβείο Πρωτοτυπίας στην κατηγορία «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών ενώ κατέχει ήδη τον τίτλο της πιο εμπορικής ισλανδικής ταινίας στο αμερικανικό box office.  

«Μετά την Αγάπη»

Στη δημιουργία του Αλίμ Καν, που θριάμβευσε στα βραβεία BIFA για τις ανεξάρτητες βρετανικές ταινίες, η Μέρι Χουσέιν -μια εξηντάχρονη γυναίκα που ζει στο Ντόβερ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ όταν παντρεύτηκε τον Αχμέντ. Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της είχε μια άλλη, κρυφή ζωή, στην απέναντι πλευρά της Μάγχης. Κλονισμένη, σπεύδει στο Καλαί της Γαλλίας, αγωνιώντας να βρει το νήμα της αλήθειας. Ένα συγκινητικό δράμα που υφαίνει το πορτρέτο δύο γυναικών για να αποτυπώσει τον βαθύ δεσμό που τις ενώνει, υπερβαίνοντας τα πολιτισμικά τείχη που υψώνονται μεταξύ τους.

«Ελπίδα»

Η Άνια και ο Τόμας ζουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, απορροφημένοι και οι δύο στις δημιουργικές καριέρες τους. Όταν, όμως, η Άνια λαμβάνει μία σοκαριστική ιατρική διάγνωση, η ζωή τους διαλύεται και φέρνει στην επιφάνεια την παραμελημένη τους αγάπη. Η Άνια, μόνη με τη θλίψη και τους φόβους της συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται την πλήρη στήριξη και βοήθεια του Τόμας. Ξεκινούν και οι δύο μαζί ένα δύσκολο ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους, ξανά. Η πρόταση της Νορβηγίας για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 2021.

«Spider-Man No Way Home»

Στη νέα ταινία του Τζον Γουότς, για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του Spider-Man, η ταυτότητά του αποκαλύπτεται, φέρνοντας τις ευθύνες του -ως Super Hero,  σε πόλεμο με την κανονικότητα στη ζωή του,  και θέτοντας αυτούς που αγαπά περισσότερο σε κίνδυνο. Όταν απευθύνεται στον Δρ. Strange να τον βοηθήσει με την αποκατάσταση του μυστικού του, το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο που επιτρέπει να ελευθερωθούν οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spider-Man, σε κάθε σύμπαν. Τώρα, ο Πίτερ πρέπει να ξεπεράσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που θα αλλάξει για πάντα το δικό του αλλά και το μέλλον του Πολυσύμπαντος. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τομ Χόλαντ, Ζεντάγια, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζον Φαβρό, Τζέικομπ Μπάταλον, Μαρίζα Τομέι, Γουίλεμ Νταφόε, Άνγκουρι Ράις, Τζ. Κ. Σίμονς, Άλφρεντ Μολίνα, Τζέιμι Φοξ, Μάρτιν Σταρ, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

«Τραγούδα! 2»

Το αγαπημένο κοάλα Μπάστερ Μουν και η παρέα του, στην οποία προστίθενται νέα διασκεδαστικά αλλά και ιδιότροπα μέλη, σχεδιάζουν μια ακόμα μεγαλειώδη παράσταση στο σημαντικότερο θέατρο του κόσμου. Θα πρέπει πρώτα, όμως, να έρθουν αντιμέτωποι με τον γκάνγκστερ που ελέγχει ποιος μπορεί να ανέβει στη σκηνή.

«Dissolved»

H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Θοδωρή Βουρνά αποτελεί ένα σπονδυλωτό δράμα γύρω από τις ζωές τριών ζευγαριών σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, τα οποία ενώνονται μέσω ενός μυστηριώδους άντρα. Όταν κλείνουν οι πόρτες,  κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω τους.

«Χαμένοι τα Χριστούγεννα»

Στη γιορτινή σκωτσέζικη κομεντί του Ράιαν Χέντρικ, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ένας άντρας και μια γυναίκα που δε γνωρίζονταν έως τότε, βρίσκονται απροσδόκητα εγκλωβισμένοι στα χιονισμένα Χάιλαντς της Σκωτίας όπου και προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν εγκαίρως για τις γιορτές.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς