Ιράν: Η IAEA αντικατέστησε τις κατεστραμμένες κάμερες στην εγκατάσταση της Καράτζ

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 15:17
UPD:15:17
REUTERS/Stringer Iran

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Το Ιράν επέτρεψε στην IAEA, την υπηρεσία του ΟΗΕ για την επιτήρηση των πυρηνικών, να αντικαταστήσει τις κάμερές της σε ένα εργαστήριο κατασκευής εξαρτημάτων συσκευών φυγοκέντρησης, σύμφωνα με μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με το ανώτατο σώμα ασφαλείας του Ιράν.

«Λόγω νομικών ελέγχων και ελέγχων ασφαλείας στις εν λόγω κάμερες, καθώς και των βημάτων της IAEA που καταδικάζουν την πράξη βανδαλισμού του συγκροτήματος Tessa, το Ιράν επέτρεψε οικειοθελώς στην υπηρεσία να αντικαταστήσει τις κατεστραμμένες κάμερες με νέες», μετέδωσε σήμερα το Nournews.

«Το Ιράν κατέστησε σαφές από την αρχή πως δεν θα επιτραπεί η συντήρηση ή η αντικατάσταση των καμερών μέχρι τα αρμόδια σώματα να διενεργήσουν τους τεχνικούς ελέγχους και ελέγχους ασφαλείας στις κάμερες», πρόσθεσε το Nournews.

Το εργαστήριο Τέσα στην Καράτζ ήταν όπως φάνηκε θύμα ενός σαμποτάζ τον Ιούνιο στο οποίο μία από τις τέσσερις κάμερες της IAEA καταστράφηκε. Το Ιράν δεν επέστρεψε «το μέσο αποθήκευσης δεδομένων» της κάμερας εκείνης και η IAEA ζήτησε από το Ιράν σε μια έκθεση τον Σεπτέμβριο να το εντοπίσει και να δώσει εξηγήσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή