ΠΟΕΔΗΝ: Κατατέθηκε αναφορά στην Εισαγγελία για την κατάσταση στις ΜΕΘ

Κινητοποιήσεις υγειονομικών στο υπουργείο Εργασίας
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 10:51
UPD:12:28
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ παρουσία της ΟΕΝΓΕ κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 15/12/2021 στις 9.00πμ Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Ειδικότερα, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην οποία περιλαμβάνονται δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ,  κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προτείνει να εξεταστούν 44 μάρτυρες , όπως γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Σε δήλωσή του αναφέρει: 

«Απ' όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει. Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια στις  ΜΕΘ κάθε μέρα 40-50 κάθε ημέρα. Ξέρετε κανέναν επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον Εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου, ανέφερε ότι  «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορωνοϊό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί. Δεν υπάρχει κάνεις από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με Μητροπολίτη» και πρόσθεσε  πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης, είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση».

Για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος.

Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ έχει οργανώσει νέα κινητοποίηση για σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 με συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών και Εργαζομένων στις 11.00πμ στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση επιδομάτων και μισθών, άρση των αναστολών στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, μονιμοποίηση συμβασιούχων κ.λπ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα στα Νοσοκομεία, το προσωπικό που απέμεινε γίνεται «χίλια κομμάτια». Βρίσκεται σε κατάσταση λιποθυμίας για να μπαλώνουν τρύπες του συστήματος με 7.000 αναστολές εργασίας και 2.000 συνταξιοδοτήσεις».

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή