Από το Μανχάταν στην Τσεζένα: Ρόμπερτ Λιούις, το νέο αφεντικό από τις ΗΠΑ στο ιταλικό ποδόσφαιρο

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 10:01
A- A A+

Ο Ρόμπερτ Λιούις ετοιμάζεται να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της Τσεζένα.  Ακόμη ένας Αμερικανός επιχειρηματίας προσγειώνεται στην Ιταλία λοιπόν, για να ενωθεί με τους ιδιοκτήτες αρκετών συλλόγων της Serie A και της Serie B, όπως η Μίλαν, η Ρόμα και η Φιορεντίνα, για παράδειγμα.

Ο Λιούις θα ενταχθεί στον σύλλογο της Ρομάνια (αυτή τη στιγμή μετέχει στη Γ΄ Εθνική) με μερίδιο 60% και στη συνέχεια θα ανέλθει στο 80%, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ένα εγχείρημα που θα ολοκληρωθεί με βάση το 1,8 εκατ. ευρώ. Ποιος είναι όμως ο Ρόμπερτ Λιούις, το νέο αμερικανικό πρόσωπο του ιταλικού ποδοσφαίρου;

Ποιος είναι ο Ρόμπερτ Λιούις; Οι δεσμοί του με την Ιταλία

Ο Λιούις, γεννημένος το 1964 και παντρεμένος με την Πάολα Σάρτι από το Πέζαρο, είναι από το 1966 επικεφαλής του JRL Group, μιας εταιρείας με έδρα το Μανχάταν.

Για κάποιο διάστημα, επισημαίνει η εφημερίδα Corriere della Sera, ήθελε να αγοράσει μια ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα μαζί με τον συνεργάτη του Τζέφρι Ρόζενμπλουμ, με τον οποίο συγκροτεί και διαχειρίζεται ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, μόνος αλλά και μαζί με οικονομικούς εταίρους.

Μεταξύ των πελατών τους υπάρχει και το ίδιο το ιταλικό κράτος, ιδίως για τη συμφωνία που οδήγησε την Ansaldo Breda (νυν όμιλος Hitachi) να κατασκευάσει το Μούνι, το ελαφρύ μετρό στην πόλη του Σαν Φραντσίσκο.

Η διαπραγμάτευση για την Τσεζένα

Το κλείσιμο για την Cesena Calcio είχε αρχικά οριστεί για τις 22 Δεκεμβρίου, αλλά τα έγγραφα είναι ήδη έτοιμα. Οι τελευταίες επαφές καθιέρωσαν την πληρωμή του συμφωνηθέντος ποσού σε μια ενιαία λύση την Παρασκευή (17/12) για να γίνει το εγχείρημα ακόμη πιο εξορθολογισμένα.

Η έκτακτη συνέλευση των μετόχων έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου και θα έχει ως ατζέντα τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου.

Το παλιό διοικητικό συμβούλιο θα παραιτηθεί τη Δευτέρα κι ένα νέο πενταμελές συμβούλιο, εκ των οποίων τρία μέλη θα διοριστούν από τον Λιούις και τον όμιλο JRL, θα προχωρήσει στην ανάληψη των καθηκόντων του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις