Μπαρτζώκας: Δεν είναι εξ ορισμού κερδισμένος ο αγώνας με την Μπάγερν

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 17:10
UPD:17:16
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Κάλεσμα στους φίλους του Ολυμπιακού να γεμίσουν το ΣΕΦ απηύθυμε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης των «ερυθρόλευκων» με την Μπάγερν Μονάχου (15/12, 21:30), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. 

Ο Έλληνας τεχνικός επανέλαβε ότι το παιχνίδι με τους Γερμανούς είναι «πρόκληση και για τους παίκτες μας και για εμάς. Θα είναι σημαντικό να έχουμε τη γνωστή υποστήριξη που έχουμε στην έδρα μας από τους φιλάθλους μας. Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο και δεν είναι εξ ορισμού κερδισμένο».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «η Ευρωλίγκα αποδεικνύει ξεκάθαρα πως υπάρχουν πολύ καλά ρόστερ, καλές φιλοσοφίες ομάδων, καλά προγράμματα και γενικά πρέπει να είσαι παντού έτοιμος να κερδίσεις».

Αναλύοντας τον αγώνα με τους Βαυαρούς, υπογράμμισε ότι «το ματς με την Μπάγερν είναι πολύ δύσκολο, λόγω του τρόπου που παίζει και του ότι είναι πολύ φορμαρισμένη αυτή την περίοδο. Γενικά έχουν μικρύνει το rotation, παίζουν με οκτώ παίκτες, αλλά παίζουν πολύ καλά μαζί. Συνηθίζουν να επιτίθενται στους παίκτες που θεωρούν αδύναμους αμυντικά, προσπαθώντας να επιτεθούν στο mismatch. Στην άμυνα παίζουν πάνω-κάτω όπως εμείς. Ένα 60-70% του χρόνου της άμυνάς τους είναι αλλαγές, με ευκίνητους ψηλούς που μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το πλάνο».

Από την πλευρά του, ο Τάιλερ Ντόρσι επισήμανε πως «πρέπει να κερδίσουμε περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια, όμως, δεν θα πρέπει να μας ξεφύγουν τα εντός έδρας. Παίζουμε καλά στο σπίτι μας και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μπορούμε χαλαρώσουμε. Πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας και είμαι ενθουσιασμένος που επιτέλους γυρίσαμε και θα παίξω μπροστά στους φιλάθλους μας».

Όσο για το ρόλο του στον Ολυμπιακό; «Έχω περισσότερο την μπάλα στα χέρια μου, παίζω περισσότερο το pick and roll. Έχω τη δυνατότητα να το δείξω αυτό. Το είχα στο παιχνίδι μου, όμως, κάθε φορά πρέπει να παίζω τον ρόλο μου. Είναι διαφορετικές οι ευκαιρίες που σου δίνονται και εδώ μπορώ να το δείξω περισσότερο. Αν έχω την δυνατότητα θα σκοράρω, όμως δεν μπορώ κάθε φορά να σκοράρω, οπότε συμπεριλαμβάνω και τους συμπαίκτες μου και αυτό κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο και για εμένα και για εκείνους».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις