ΚΙΝΑΛ : Τα νέα πρόσωπα και τα πρώτα μηνύματα Ανδρουλάκη

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 17:06
UPD:17:07
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

Μήνυμα ανανέωσης θέλει να στείλει η επιλογή  του Μιχάλη Κατρίνη - ενός δυναμικού στελέχους απο τη γενιά των 40ρηδων - για τη  θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής. Πρόκειται για μια κομβική θέση με δεδομένο πως ο κ. Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής και δεν θα συμμετάσχει στις πολιτικές «μονομαχίες» στην Ολομέλεια. 

Στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ δυνατή» και μίλησε για ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής. «Η βάση της παράταξης έδειξε το δρόμο» σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο  για ένα κόμμα «ανοιχτό και σύγχρονο. 

Οι πρώτες αλλαγές σε θέσεις- κλειδιά στο Κίνημα Αλλαγής ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ έπεται και συνέχεια το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος παραμένει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ τη θέση που μέχρι τώρα είχε ο Μιχάλης Κατρίνης θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου (που στην προεκλογική κούρσα ήταν με τον Ανδρέα Λοβέρδο). Το κρίσιμο πόστο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρόκειται να αναλάβει  η Ευαγγελία Λιακούλη (η οποία από την αρχή είχε στηρίξει τον Ν. Ανδρουλάκη), ενώ αναπληρωτής θα είναι  ο Γιώργος Αρβανιτίδης (που ήταν κοντά στον Γ. Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο). 

Ουσιαστικά με τις κινήσεις αυτές ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θέλησε να στείλει μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα, ενώ φρόντισε να βάλει διαχωριστικές γραμμές με τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ .  «Η κοινωνία κουράστηκε από δύο κόμματα που επενδύουν στη διαίρεση, την ανασφάλεια και τις άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις » είπε, ενώ σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

Δεδομένο είναι πως η ξεκάθαρη επικράτηση με σχεδόν 68%  στις εσωκομματικές εκλογές «λύνει τα χέρια» του νέου αρχηγού, ώστε να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές με στόχο την προσέλκυση νέων ψηφοφόρων.  Η «προίκα» της μαζικής συμμετοχής στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής - στον πρώτο γύρο ψήφισαν 270.000 πολίτες- επιτρέπει ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Σταδιακά θα ανακοινώνονται και νέες αλλαγές σε πρόσωπα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιδιώκει την αξιοποίηση στελεχών από την νεότερη γενιά.  Στενοί συνεργάτες του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής - όπως ο  Στέφανος Ξεκαλάκης και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος- θα έχουν σημαντικό ρόλο . Στο δύσκολο κομμάτι της επικοινωνίας θα έχουν σημαντικό ρόλο ο  Βαγγέλης Τσόγκας και ο Παναγιώτης Βλάχος, ενώ παραμένει ο Νίκος Βοσδογάνης (που ήταν στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά). 

Το επόμενο διάστημα ο νέος πρόεδρος καλείται να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής,  ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και έναν κύκλο επαφών τόσο στο κλεινόν άστυ όσο και στην περιφέρεια. Την ίδια στιγμή στάση αναμονής τηρούν τα επιτελεία τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένουν να δουν τις πρώτες κινήσεις του κ. Ανδρουλάκη στην πολιτική «σκακιέρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή