Marca: Τελευταίο επεισόδιο του πολέμου UEFA-Ρεάλ Μ. η επανάληψη της κλήρωσης

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 13:46
UPD:13:58
A- A A+

Η επανάληψη της κλήρωσης για τη φάση των «16» του Champions League είναι μόνο «το τελευταίο επεισόδιο του πολέμου μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και UEFA».

Έτσι ερμηνεύει η Marca, η κύρια αθλητική εφημερίδα της Ισπανίας, τα λόγια της διοίκησης των «μερένχες», η οποία χαρακτήρισε ντροπή την απόφαση να επαναληφθεί η κλήρωση για ό,τι αφορούσε τον αγώνα τους με την Μπενφίκα, την πρώτη που βγήκε από την κληρωτίδα, επομένως πριν συμβούν τα σφάλματα που οδήγησαν στην ακύρωση.

Η νέα κλήρωση έφερε τους «μπλάνκος» να αντιμετωπίσουν την Παρί Σεν Ζερμέν, «μεγάλο φαβορί στο ξεκίνημα της σεζόν», υπογραμμίζει η Marca.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα λόγια του διευθυντή θεσμικών σχέσεων της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε «έκπληξη, αξιοθρήνητη και πολύ δυσνόητη» απόφαση αυτό που συνέβη, δεν «συμβαδίζουν με τον πραγματικό θυμό που έχει ο σύλλογος για την απόφαση της UEFA», με αποτέλεσμα παρασκηνιακά να γίνεται λόγος για «σκάνδαλο», «απαράδεκτο» και «χειραγώγηση».

Η αρχή της σύγκρουσης μεταξύ του κυβερνώντος οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και του συλλόγου του Φλορεντίνο Πέρεθ εντοπίζεται στο σχέδιο γέννησης, με ημερομηνία 19 Απριλίου, της Super League: σε άμεσο ανταγωνισμό με το Champions League, ηγήθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν «κινήθηκε γρήγορα για να εντοπίσει συμμάχους εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης», βρίσκοντας στην Παρί Σεν Ζερμέν και τον πρόεδρό της, Αλ Κελαϊφί, τον τέλειο συνεργάτη για να πάει ενάντια στη «Βαίλισσα».

Υπό αυτή την έννοια, ο Τσέφεριν τον διόρισε πρόεδρο της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων (ECA), στη θέση που κατείχε ο Αντρέα Ανιέλι και «από τότε οι δύο πάνε χέρι-χέρι». Από την πλευρά της, η Παρί Σεν Ζερμέν, έξαλλη από την υπόθεση Μπαπέ, «δεν περιφρόνησε την αποβολή της Ρεάλ από το Champions League, η οποία από νομική άποψη ήταν αδύνατη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις