5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 08:56
UPD:08:57
A- A A+

1. Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας το πρωί της Τρίτης. «Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, επικεφαλής του κινήματος 'Ελεύθεροι Άνθρωποι' σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου 'Η ΣΩΤΗΡΙΑ' ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου. Διαβάστε εδώ. 

2. ΕΛΣΤΑΤ: Πώς θα απογραφούν όσοι δεν απογράφηκαν ηλεκτρονικά
Η διαδικασία απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 συνεχίζεται και όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης. Διαβάστε εδώ. 

3. Η «μάχη» του προϋπολογισμού
Το απόγευμα, στις 18:00, αρχίζει στη Βουλή η 5νθημερη μάχη για τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία και θα κορυφωθεί το Σάββατο με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μετά τις ομιλίες θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, η οποία παραδοσιακά λαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Διαβάστε εδώ.

4. Επίδομα θέρμανσης: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων
Σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα απέμειναν για την υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» για όσους ανήκουν στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης με βάση τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί έως τώρα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» ξεπερνά τις 807.000. Διαβάστε εδώ.

5. Φάγε: Προχωρά η επένδυση των 150 εκατ. ευρώ στην Ολλανδία
Μία ακόμα επί της αρχής «νίκη» για τη γαλακτοβιομηχανία Φάγε, καθώς πρόσφατα έλαβε το «πράσινο φως» από τις τοπικές αρχές του Hoogeveen για τη δημιουργία του εργοστασίου που δρομολογείται επί ολλανδικού εδάφους. Οι τοπικοί άρχοντες έδωσαν την έγκρισή τους, καθώς η επικείμενη επένδυση θα είναι η πρώτη μεγάλης έκτασης που πρόκειται να δημιουργηθεί στο βιομηχανικό πάρκο Riegmeer-Noord στο Hoogeveen. Διαβάστε εδώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή