Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτος θάνατος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 14:22
UPD:14:24
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι κατέληξε ένα άτομο που είχε προσβληθεί από την παραλλαγή Ομικρον του κορωνοϊού, αναφέρει το Bloomberg News.

Ο Τζόνσον μιλούσε σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του σε κέντρο εμβολιασμού.

«Νομίζω ότι η ιδέα ότι πρόκειται για μία κατά κάποιο τρόπο πιο ήπια εκδοχή του ιού, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος και απλώς να αναγνωρίσουμε τον απόλυτο ρυθμό με τον οποίο επιταχύνεται στον πληθυσμό», είπε ο Τζόνσον. «Έτσι, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε όλοι τις ενισχυτικές μας δόσεις», πρόσθεσε. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ, δήλωσε ότι περίπου 10 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ως επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Αγγλία. Μάλιστα είπε ότι καθώς η κυβέρνηση παλεύει να περιορίσει την εξάπλωση της Όμικρον, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία στην Αγγλία.

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα εσπευσμένο διάγγελμα την Κυριακή, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της Όμικρον και ανακοίνωσε ένα επιταχυνόμενο πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου για να αντιμετωπίσει η χώρα την κρίση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή