Formula1: Όταν ο Φερστάπεν μίλησε για τον Μαξ

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 10:02
UPD:10:03
REUTERS/HAMAD I MOHAMMED
A- A A+

Ο Ολλανδός πιλότος προσέφερε ένα μυθικό φινάλε στο Άμπου Ντάμπι, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά αλλά δεν παύει να είναι ένα 24χρονο παιδί.

Από μικρό παιδί, από όταν έβλεπε τον πατέρα του Γιος Φερστάπεν για πάνω από μια δεκαετία να βρίσκεται στη κεντρική σκηνή της Formula1, σίγουρα θα ονειρευόταν τον εαυτό του ως παγκόσμιο πρωταθλητή. Αυτό που ίσως δεν θα μπορούσε να φανταστεί είναι ο τρόπος, με τον οποίο το έκανε στο Άμπου Ντάμπι. Στο τελευταίο γύρο, έπειτα από είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, σε ένα πρωτάθλημα που πραγματικά κρίθηκε την τελευταία στιγμή, στο τελευταίο λεπτό, με εκείνον απόλυτο πρωταγωνιστή και νικητή. Η προσπέραση στον Χάμιλτον ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι το απόλυτο πρόσωπο των ημερών, ωστόσο, δεν παύει να είναι ένα 24χρονο παιδί που έχει ζωή και έξω από τις πίστες. 

Πριν λίγο καιρό ο βασιλιάς του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχε παραχωρήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Formula1, στην οποία μίλησε για τα πάντα εκτός από τους αγώνες.

Αναλυτικά:

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι;

“Μην γελάσεις αλλά είναι το καρτ”.

Με ποια ταινία έκλαψες τελευταία;

“Βασικά είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι κωμωδίες. Το να γελάω είναι το αγαπημένο μου, οπότε προτιμώ κάποιες χαζές, διασκεδαστικές ταινίες. Είναι μερικές που είναι τόσο χαζές που πραγματικά είναι υπέροχες”.

Τι φοβάσαι περισσότερο;

“Υποθέτω ότι φοβάται ο καθένας. Αν θα έπρεπε να το κάνουμε λίγο πιο ειδικό, θα έλεγα πως δεν είμαι μεγάλος οπαδός της αράχνης και του καρχαρία”.

Ποιο ήταν το τελευταίο βιβλίο που διάβασες;

“Διάβασα δύο βιβλία που έχουν κοινό παρονομαστή τον Γιόχαν Κρόιφ, τον σπουδαίο άνθρωπο του ποδοσφαίρου από την Ολλανδία. Το ένα ήταν η βιογραφία του και το άλλο ένα για τον τρόπο που πρέπει να κοουτσάρεις μια ομάδα”.

Τι έγραφε ο έλεγχος των καθηγητών σου στο σχολείο;

“Ήταν το ίδιο κάθε χρόνο. Αλήθεια. Έγραφαν πως θα μπορούσα να τα πάω πολύ καλύτερα αν με ενδιέφερε. Δεν με ενδιέφερε, όμως. Το μισούσα”.

Έχει κάποια ένοχη ευχαρίστηση;

“Ναι. Τα αναψυκτικά. Μου αρέσουν πάρα πολύ”.

Ποια ήταν η χειρότερη αγορά που έκανες ποτέ;

“Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Πάντα σκέφτομαι πριν αγοράσω. Για αυτό και πήρα ένα Playstation, ώστε να μπορώ σε όλο τον κόσμο να παίζω FIFA!”.

Ποια υπερδύναμη θα ήθελες να έχεις;

“Θα ήθελα να μπορώ να πετάξω. Όπως ο IronMan ή ο Spiderman”.

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα για έναν διάσημο;

“Να σε αναγνωρίζουν παντού. Είναι ωραίο να νοιάζονται οι άνθρωποι για εσένα, να σε θαυμάζουν, να θέλουν να έρθουν κοντά σου. Σας παρακαλώ, όμως, όχι συνέχεια. Είναι μερικές φορές που απλά θέλεις να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος”.

Τι σου λείπει από την παιδική σου ηλικία;

“Δεν είχα άγχος. Για τίποτα. Επίσης κανείς δεν έγραφε ηλίθιες ιστορίες για εμένα. Μπορούσα να κάνω τρέλες και να είμαι ο εαυτός μου”.

Τι πρέπει να δοκιμάσει ένας άνθρωπος, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του;

Αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. “Για εμένα είναι να οδηγήσει κάποιος ένα αμάξι της Formula1. Για άλλους θα είναι να κάνουν μπάντζι τζάμπινγκ ή να πετάξουν μέχρι το φεγγάρι”.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις