5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 09:20
UPD:09:21
A- A A+

1. Πρεμιέρα για το «Εξοικονομώ 2021»
Αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», με το άνοιγμα στις 12 το μεσημέρι και ταυτόχρονα για όλη την επικράτεια της ψηφιακής πλατφόρμας (https://exoikonomo2021.gov.gr ). Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό για 50 ημέρες. Διαβάστε εδώ.

2. Ο executive director της Goldman Sachs στη «Ν»: Το Ταμείο Ανάκαμψης η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα
Το Ταμείο Ανάκαμψης και η ταχεία αξιοποίησή του είναι η μεγάλη ευκαιρία για να προωθηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις για την ελληνική οικονομία, να έρθει πιο γρήγορα η επενδυτική βαθμίδα για τα ελληνικά ομόλογα και να διασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο Filippo Tadei, executive director της Goldman Sachs. Παράλληλα χτυπάει καμπανάκι για τον διπλό κίνδυνο πληθωρισμού και πανδημίας συνολικά για την ευρωπαίκή οικονομία στις αρχές του 2022, περιμένοντας πιο δυναμική πορεία στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ αναμένει προσεχτικά βήματα από την ΕΚΤ. Διαβάστε εδώ.

3. Αλλαγή σελίδας στο ΚΙΝΑΛ
Νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με συντριπτική εκλογική επίδοση και καθαρή εντολή από τη βάση για ανανέωση και διαφύλαξη της ενότητας του κόμματος εξελέγη χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρατώντας του αντιπάλου του, Γιώργου Παπανδρέου. Διαβάστε εδώ.

4. Ηλεκτρονικά από σήμερα οι γονικές παροχές
Aπό σήμερα και μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου η υποβολή των δηλώσεων φόρου δωρεάς/γονικής παροχής γίνεται προαιρετικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ «myPROPERTY». Από τις 20 Δεκεμβρίου όμως η υποβολή των δηλώσεων φόρου δωρεάς/γονικής παροχής θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ. Διαβάστε εδώ.

5. Lamda: Ώρα αποφάσεων για Marina Tower και υποδομές στο Ελληνικό
Για τους κατασκευαστές του πύργου διαμερισμάτων Marina Tower στον Άγιο Κοσμά, με κατασκευαστικό αντικείμενο 160 με 170 εκατ. ευρώ, καθώς και για την ανάθεση των αρχικών υποδομών, αξίας 250 - 300 εκατ. ευρώ, αποφασίζει η Lamda Development τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες αναπτύξεις στο Ελληνικό. Διαβάστε εδώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή