Μίμης Νικολόπουλος: «…Η παραδοχή όσων είμαστε και αυτών που δεν καταφέραμε να γίνουμε…»

«Βλέμμα στο βυθό», με τον Δημήτρη Βουτσά στο Θέατρο Radar
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 08:32
A- A A+

Τη μουσική παράσταση με τίτλο «Βλέμμα στο βυθό» με τον Δημήτρη Βουτσά στο Θέατρο Radar παρουσιάζει η Μικρή Άρκτος για τρεις παραστάσεις, στις 15, 22 & 29 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ στο Θέατρο Radar [πλατεία Αγ. Ιωάννου και Πυθέου 93,  στάση Μετρό Αγ. Ιωάννης].

Τα τραγούδια του νέου άλμπουμ «Βλέμμα στο βυθό» σε στίχους Φωτεινής Λαμπρίδη, μουσική Μίμη Νικολόπουλου και ερμηνεία Δημήτρη Βουτσά, έδωσαν την αφορμή για την ομότιτλη μουσική παράσταση. Πρόκειται για μια ιδέα του Παρασκευά Καρασούλου, παραγωγού του άλμπουμ, σε κείμενα της Φωτεινής Λαμπρίδη και του Γιάννη Βασιλόπουλου που έγραψαν ειδικά για την παράσταση που σκηνοθετεί ο Σταύρος Ράγιας, σε σκηνογραφική επιμέλεια Ανδρέα Γεωργιάδη.

Για τον δίσκο και την παράσταση «Βλέμμα στο βυθό» μιλήσαμε με τον συνθέτη, πολυοργανίστα και μουσικό παραγωγό Μίμη Νικολόπουλο.

Μιλήστε μας για τη νέα σας δουλειά.

«Το “Βλέμμα στο βυθό” είναι μια εσωτερική ματιά στα απλά μα ουσιαστικά πράγματα που μας απασχολούν ως ανθρώπους και ως κοινωνία. Μια ανασκαφή στα ειλικρινή μας συναισθήματα. Η παραδοχή όσων είμαστε και αυτών που δεν καταφέραμε να γίνουμε. Με καθαρές μελωδικές γραμμές και στίχο ευθύ, λέμε ιστορίες για την αγάπη, την απώλεια, την ισότητα, την ελευθερία».

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τη Φωτεινή Λαμπρίδη και τον Δημήτρη Βουτσά;

«Η πρώτη μας επαφή και, κατόπιν, η συνεργασία μας προέκυψε από την επιμονή και πίστη του παραγωγού Παρασκευά Καρασούλου, να μας φέρει μαζί στο ίδιο τραπέζι. Είναι αυτός ο οποίος αναγνώρισε, σε τρεις ανθρώπους διαφορετικών καταβολών, τα υλικά με τα οποία θέλησε να χτίσει ένα νέο οικοδόμημα. Με τον καιρό, η ομάδα απέκτησε τον δικό της χαρακτήρα, βρήκε τον παλμό της και τα πράγματα άρχισαν να ρέουν. Η εσωτερική έκφραση του ενός συναντούσε τους υπόλοιπους και τότε αυτό “κλείδωνε” και γίνονταν τραγούδι».

Ποιο κομμάτι του δίσκου ξεχωρίζετε και γιατί;

«Συνεχώς αλλάζω αγαπημένο κομμάτι σε αυτή τη δουλειά, οπότε θα απαντήσω χωρίς μεγάλη εγκυρότητα. Νομίζω πως το βαλς με τίτλο “Σήμερα” ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή για μένα, καθώς μου φέρνει στο νου μια “αγγελοπουλική ατμόσφαιρα” που απουσιάζει στις μέρες μας. Επιπροσθέτως, το βρίσκω εξαιρετικά επίκαιρο αφού μας μιλά για την ομόνοια και τη συμπόρευση σε όλα τα δύσκολα που συναντάμε μπροστά μας και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να αντιστεκόμαστε».

Τι θα παρακολουθήσουμε στο Radar;

«Μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση που θα είναι ταυτόχρονα και η πρώτη παρουσίαση του δίσκου στο αθηναϊκό κοινό. Εμπνευστής αυτής της ιδέας είναι ο Παρασκευάς Καρασούλος, ο οποίος, με τον τρόπο αυτό, θέλησε να δώσει ένα άλλο άρωμα σε αυτό που έχουμε συνηθίσει ως παρουσίαση μιας δισκογραφικής δουλειάς, μέχρι σήμερα.
Ο Δημήτρης Βουτσάς θα ερμηνεύει τα τραγούδια του δίσκου, ενώ παράλληλα θα συνδιαλέγεται με τις φωνές ηθοποιών και έτσι θα εκτυλίσσονται κάποιες ιστορίες, σε κείμενα της Φωτεινής Λαμπρίδη και του Γιάννη Βασιλόπουλου. Η σκηνοθεσία είναι του Σταύρου Ραγιά και τη σκηνογραφία υπογράφει ο Ανδρέας Γεωργιάδης».

Τι εύχεστε για το 2022;

«Εύχομαι να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε αυτά τα δύο χρόνια. Να επιστρέψει η μουσική. Έτσι θα μπορούμε να ζήσουμε και να ονειρευτούμε ξανά. Όσον αφορά το “Βλέμμα στο βυθό”, θέλω να μείνουμε ενωμένοι με όλους τους συντελεστές. Από κοινού να κάνουμε μια γεμάτη διαδρομή και να τη χαρούμε, όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας. Ελπίζω, ο δρόμος να μας βγάλει στα επόμενα».

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς