Πιερία: Έντεκα προσαγωγές για τις χειροπέδες σε γυμνασιάρχη - Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 12:39
UPD:13:04
PIERIA NEWS
A- A A+

Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή των αρνητών μελών της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι... πέρασαν χειροπέδες σήμερα το πρωί στον διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα», απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με δήλωσή του καταδίκασε το συμβάν, τονίζοντας πως «τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Το επεισόδιο

Επίθεση από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» δέχθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο. Γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας-Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα». Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ (pierianews.gr), οι αυτοαποκαλούμενοι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» είναι αυτοί που «συνέλαβαν» τον διευθυντή του σχολείου στο Αιγίνιο και τον οδήγησαν στο ΑΤ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται, μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων έστησαν καρτέρι στον διευθυντή, τον κυνήγησαν, τον «συνέλαβαν» και τον οδήγησαν με αυτοκίνητο στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Κατά τη διάρκεια της «καταδίωξης, του φώναζαν ότι «βασανίζει» τα παιδιά. Εκείνη την ώρα κατέφθαναν κι άλλοι εκπαιδευτικοί, που βλέποντας την «απαγωγή» του γυμνασιάρχη, κάλεσαν την αστυνομία.

Ν. Φίλης: Θρασύδειλοι παρακρατικοί αντιεμβολιαστές

Τη συμπαράστασή του στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε από «θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών» εξέφρασε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

Σε δήλωσή του, σημείωσε πως «ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών.

Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό.

Έτσι θέριεψαν τα "άνθη του κακού" στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή