Το χριστουγεννιάτικο πάρτι κόστισε στον Τζόνσον - Προβάδισμα των Εργατικών σε δημοσκόπηση

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 10:14
UPD:10:19
REUTERS/POOL
A- A A+

Το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έχασε το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από φημολογούμενα πάρτι Χριστουγέννων που διοργανώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020 στην Ντάουνινγκ Στριτ, και ενώ η Βρετανία ήταν σε lockdown.

Δημοσκόπηση του YouGov για την εφημερίδα The Times έδειξε ότι οι Τόρις του Τζόνσον είχαν χάσει το προβάδισμά τους, υποχωρώντας 3 ποσοστιαίες μονάδες από τις 2 Δεκεμβρίου στο 33% των ψήφων, ενώ οι Εργατικοί ενισχύθηκαν κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 37%.

Ο Τζόνσον κέρδισε 365 από τις 650 έδρες στις πρόωρες εκλογές του 2019, τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του Συντηρητικού Κόμματος από τη νίκη της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987.

Ο Τζόνσον επέβαλε περιορισμούς στην Αγγλία την Τετάρτη, λίγες ώρες αφότου ζήτησε συγγνώμη για ένα βίντεο που προφανώς δείχνει το προσωπικό να γελάει για ένα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown των Χριστουγέννων του 2020 για τον COVID-19, όταν τέτοιου είδους εορτασμοί είχαν απαγορευτεί.

Τα τρία τέταρτα των ανθρώπων πιστεύουν ότι έγινε το χριστουγεννιάτικο πάρτι στο οποίο παραβιάστηκαν οι κανόνες του κορωνοϊού και το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Τζόνσον δεν έλεγε την αλήθεια όταν το αρνήθηκε, ανέφεραν οι Times.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή